Potpisan Memorandum o saradnji za izgradnju Jadransko-jonskog autoputa

“Trajanje Memoranduma je ograničeno na 18 mjeseci sa mogućnošću produženja, u zavisnosti od zainteresovanosti potpisnika”, dodaje se u saopštenju
0 komentar(a)
Jadransko-jonski autoput, Foto: Vlada Crne Gore
Jadransko-jonski autoput, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 26.11.2015. 14:56h

Predstavnici crnogorskog Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Ministarstava transporta i infrastrukture Albanije i kineske kompanije Pacific Construction Group Corporation Limited (CPCG) potpisali su u Pekingu Memorandum o razumijevanju o realizaciji projekta izgradnje Jadransko-jonskog autoputa po modelu privatno-javnog partnerstva.

Iz crnogorske Vlade je saopšteno da je Memorandumom, koji je u srijedu potpisao ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović, definisano uspostavljanje mehanizma saradnje između Crne Gore i Albanije i kompanije CPCG, kao i aktivnosti u cilju realizacije tog projekta u te dvije države.

“Trajanje Memoranduma je ograničeno na 18 mjeseci sa mogućnošću produženja, u zavisnosti od zainteresovanosti potpisnika”, dodaje se u saopštenju.

Kompanija CPCG osnovana je 1995. godine i jedna je od najvećih privatnih firmi u Kini. Njena osnovna djelatnost je projektovanje i izgradnja infrastrukture, posebno saobraćajne.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su predsjednik Vlade Albanije, Edi Rama, crnogorski ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović i nacionalni koordinator Crne Gore za saradnju sa Kinom, Goran Jovetić.

Bonus video: