PUPI: Spremni smo da protestujemo i u stanu Nevena Gošovića

"Niko od oštećenih gađana nije vidio niti kontaktirao advokata, niti je potpisao punomoćje pred advokatom, niti je znao da se spor vodi pred sudom", kazali su iz PUPI
72 pregleda 10 komentar(a)
Neven Gošović, Foto: Boris Pejović
Neven Gošović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.11.2015. 13:50h

Povodom izjave poslanika Nevena Gošović, date medijima, da nije pozivao narod da tuži EPCG, oštećeni građani i penzioneri oštro i s pravom reaguju i pitaju poslanika zašto je onda angažovao advokata da vodi parnicu i da prikuplja on i njegovi saradnici privatne račune za utrošenu električnu energiju od naroda i da neovlašćeno potpisuju, a onda tako neuredna punomoćja, i materijal dostave advokatu kojeg su oni angažovali, a ne narod, saopšteno je iz Partije ujedinjenih penzionera i invalida Crne Gore (PUPI).

Nezavisni poslanik, Neven Gošović, tvrdi da nikoga nije javno, niti pojedinačno, pozvao da podnese tužbu protiv Elektroprivrede (EPCG), ali da smatra da građani treba da imaju sudsku zaštitu od primjene neustavnih propisa ili akata.

"Niko od oštećenih gađana nije vidio niti kontaktirao advokata, niti je potpisao punomoćje pred advokatom, niti je znao da se spor vodi pred sudom. Računi su dostavljani preko opštinskih odbora SNP-a, aktvista i drugih građana, a neki građani su dostavljali račune advokatskoj kancelariji i običnom poštom. Računi su dostavljani na uvid, kako bi se ocijenilo, ima li pravnog osnova za vođenje parničnog postupka i pod kakvim uslovima. Pravljeni su spiskovi dostavljanih računa, i to je advokat iskoristio za podnošenje tužbe", navodi se u saopštenju PUPI.

Iz ove partije dodaju da moraju da demantuju Gošovićevu izjavu da nije pozivao narod da vodi parnice.

"On zaboravlja, da je sa skupštinske govornice javno pozivao građane, kao i drugi poslanici, da se organizuju , dostavljaju račune, da će SNP i on lično pomoći građanima da putem suda ostvare svoja prava,i povrate nezakonito uzeta novčana sredstva. Gošović odlično zna koje angažovao advokata Bulatovića, i pod kakvim uslovima. Stenografske bilješke, TV nastup i izjave građana demantuju Gošovića. Ono što je najbitnije u ovoj pravnoj stvari, a što je znano kao vrsnom pravniku Gošoviću, a tako i advokatu Bulatoviću, da zakon ne djeluje retroaktivno, i znali su da se ovaj spor ne može dobiti, pa su svjesno uvukli građane u spor koji je unaprijed izgubljen. To što poslanik Gošović pominje Partiju Pezionera je bježanje od odgovornosti, jer Partija udruženih penzionera i invalida (PUPI), nema nikakve veze sa ovim predmetom, formirana je prije dvije godine", saopšteno je iz PUPI.

Po njihovim riječima, tačna je tvrdnja Gošovića da je trebalo i ranije da kontaktira građane, zajedno sa Vuksanom Simonovićem, koji je po riječima advokata bio uključen u sve ove poslove , a naročito poslije prvog izgubljenog spora.

"S obzirom da Gošović upućuje oštećene gradjane na član 421 stav 1 tačka 3 Zakona o parničnom postupku, za neurodno punomoćje može se postupak ponoviti, te tražimo da Gošović zajedno sa advokatom, u zakonskom roku to odmah urade i spasu oštećene građane. Prevareni i oštećeni građani su odlučni da organizuju veliki protest u i ispred centrale SNP-a, koju neće napuštati, kao i ispred i u stanu poslanika Gošovića, do konačne prodaje njegovog stana kako bi se obeštetili. Građani nemaju drugog izlaza, te im je to jedino rješenje. Ponovo ističemo odgovoran i primjeran odnos, narodnih predstavnika i poslanika i rukovodstva PZP, koji su na sličan način uvukli 450 građana u spor, a onda prihvatili da plate njihove izgubljene troškove sudskog spora. Izabrani narodni predstavnici su upravo i za to da čuvaju i štite interese građana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: