Formirana Asocijacija menadžera jugoistočne Evrope

Evropska konfederacija menadžera (CEC) i Evopski menadžment asocijacije (EMA) će u saradnji sa AMM 2. i 3. juna naredne godine u Crnoj Gori organizovati Prvi kongres lidera Evrope
123 pregleda 1 komentar(a)
Asocijacija menadžera jugoistočne Evrope, Foto: Privredna komora Crne Gore
Asocijacija menadžera jugoistočne Evrope, Foto: Privredna komora Crne Gore
Ažurirano: 18.11.2015. 15:20h

Asocijacija menadžera jugoistočne Evrope (AMSEE) formirana je danas u Podgorici.

Iz Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) su saopštili da je AMSEE formirana na njihovu inicijativu.

“Novoformirana Asocijacija će djelovati na principima koji su postavljeni u dokumentu platforme zajedničkog djelovanja pod nazivom Podgorička inicijativa za bolji i uspješniji region“, navodi se u saopštenju.

Za koordinatora predsjedništva AMSEE izabran je predsjednik AMM-a, Budimir Raičković.

On je rekao da će AMSEE poseban akcenat staviti na snaženju i stvaranju svojevrsne ujedinjene, koordinisane i organizovane mreže menadžerskih organizacija zemalja regiona kroz promociju razvoja liderskih i menadžerskih vještina i znanja, kao i kontinuiranom ulaganju u ljudske resurse.

“Organizacije potpisnice platforme dijele zajednički stav da su ljudski resursi glavni i najmoćniji pokretački impuls regiona. Svjesne da se region suočava sa novim izazovima, one cijene ovu incijativu kao jednu od afirmativnih akcija u pravcu bolje povezanosti, saradnje, razumijevanja i uzajamne podrške na prostoru jugoistočne Evrope”, kazao je Raičković.

Zbog toga, kako je naveo, organizacije potpisnice ohrabruju sve menadžerske organizacije u regionu da se na mnogo aktivniji način uključe ne samo u ekonomske sfere djelovanja nego i u svim oblastima društvenog života.

Raičković je ocijenio da takve organizacije menadžera u svojim državama daju doprinos održivom ekonomskom razvoju, većem broju novih radnih mjesta, poboljšanju standarda građana i društvenom i demokratskom prosperitetu svojih zemalja.

“Ostajemo otvoreni da se našoj inicijativi pridruže ida je podrže druge poslovne organizacije, institucije, kompanije, organizacije civilnog društva i pojedinci koji se pronalaze u ovoj ideji i koji su u mogućnosti su da doprinesu njenom razvoju”, naveo je Raičković.

Evropska konfederacija menadžera (CEC) i Evopski menadžment asocijacije (EMA) će u saradnji sa AMM 2. i 3. juna naredne godine u Crnoj Gori organizovati Prvi kongres lidera Evrope.

Bonus video: