Gvozdenović: Namjera je da se olakša i produži vizni režim za državljane Katara

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma je saopšteno da su Gvozdenović i Al-Kavari razgovarali o aspektima i mogućnostima saradnje dvije zemlje u oblasti turizma i investicija, uz inteziviranje saradnje na osnovu potpisanog Memoranduma o razumijevanju o saradnji u oblasti turizma
3 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Rašid Al-Kavari, Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Branimir Gvozdenović, Rašid Al-Kavari, Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ažurirano: 17.11.2015. 11:41h

Crna Gora i Katar imaju veliku mogućnost za unaprijeđenje privrednih veza i otvaranje novih investicionih projekata, saopštili su ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović i novoimenovani katarski ambasador, Rašid Al-Kavari.

Gvozdenović je naveo da je uvođenje direktne avio linije Qatar airwaysa prema Crnoj Gori veoma značajno.

"Namjera je da se olakša i produži vizni režim za državljane Katara, koji trenutno važi za period od aprila do oktobra, kako bi Crnu Goru posjetio što veći broj turista iz te zemlje", rekao je Gvozdenović.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma je saopšteno da su Gvozdenović i Al-Kavari razgovarali o aspektima i mogućnostima saradnje dvije zemlje u oblasti turizma i investicija, uz inteziviranje saradnje na osnovu potpisanog Memoranduma o razumijevanju o saradnji u oblasti turizma.

"Sagovornici su naveli da su zadovoljni dinamikom realizacije izgradnje ekskluzivnog turističkog kompleksa Quatari Diar u Opštini Tivat, ocijenivši da će taj izuzetno vrijedan projekat biti dobar primjer ostalim investitorima za kvalitetno i profitabilno ulaganje u Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

Al-Kavari je rekao da očekuje da će, tokom njegovog diplomatskog mandata, biti ostvaren veliki napredak u političkom dijalogu i ekonomskoj saradnji dvije zemlje.

On je najavio dolazak privrednika iz Katara u martu naredne godine.

Al-Kavari je uputio i poziv crnogorskim privrednicima da se aktivnije uključe u brojne infrastrukturne projekte u susret Svjetskom prvenstvu u fudbalu, koje će se u Kataru održati 2022. godine.

Bonus video: