Rajević: Vlast na Cetinju se neumjereno hvali mršavim rezultatima

“U neprilikama tih preduzeća lako je protumačiti istovjetan rukopis onih koji su, otuđujući imovinu ovih fabrika, otuđili i Cetinje od njegovog identiteta industrijskog giganta”, naveo je u saopštenju
103 pregleda 4 komentar(a)
Bojan Rajević, Foto: Demokratska Crna Gora
Bojan Rajević, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 13.11.2015. 15:32h

Socio-ekonomska situacija na Cetinju je, na dan obilježavanja oslobođenja grada, turobna, ocijenili su iz Demokratske Crne Gore i podsjetili na decenijsko ignorisanje zahtjeva bivših radnika Oboda i Košute.

“U neprilikama tih preduzeća lako je protumačiti istovjetan rukopis onih koji su, otuđujući imovinu ovih fabrika, otuđili i Cetinje od njegovog identiteta industrijskog giganta”, naveo je u saopštenju član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore, Bojan Rajević.

Očito je, kako je dodao, da dežurni identitetobrižnici ovaj segment identiteta Cetinja nijesu smatrali svojom nadležnošću.

Rajević smatra da gradske vlasti Dan oslobođenja Cetnja, koji se obilježava danas, koriste za samoreklamerstvo i neumjereno hvalisanje mršavim rezultatima.

“Gradskim vlastima bi mnogo lakše bilo da se par puta godišnje sjete da građankama i građanima Cetinja upute poneku čestitku sa bolno predvidljivim sadržajem”, rekao je Rajević.

Oni koji Cetinjankama i Cetinjanima, kako je dodao, šalju takve čestitke treba da budu svjesni da građani znaju da je simbolički kapital slavne prošlosti koji Cetinje ima neotuđiv, ali da od njega ne može da se živi.

“Umjesto izlizanih hvalospjeva Cetinju treba da ponude konkretne rezultate”, zaključio je Rajević.

Bonus video: