REKONSTRUKCIJA HOTELA

Sumotorski Korali izmirili kredit prema Hipo banci

Ponosni smo na činjenicu da će HTP Trend Korali prvi put od privatizacije kompanije ovu godinu završiti sa profitom”
1 komentar(a)
hotel Princeza, hotel Princess, Foto: Anto Baković
hotel Princeza, hotel Princess, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 12.02.2019. 17:28h

Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Trend Korali Sutomore u utorak je u potpunosti izmirilo dugoročni kredit prema Hypo Alpe Adria banci (HAAB), saopštili su iz te kompanije.

Iz Trend Korala je saopšteno da je kredit prije osam godina odobren HTP Korali Bar za potrebe rekonstrukcije hotela Topolica, sadašnjeg hotela Princess.

“Ugovorom o podjeli HTP Korali Bar na dva nova društva, HTP Trend Korali i HTP Atlas Hotels Group, 50 odsto obaveza po tom kreditu je pripalo našem preduzeću, iako sredstva kredita nijesu korišćenja za investiranje u ono što je nakon podjele bila imovina HTP Trend Korala”, objašnjeno je u saopštenju.

U junu prošle godine, kako su objasnili, cjelokupni iznos kredita od 6,7 miliona EUR dospio je na naplatu, a početkom ove godine banka je krenula u izvršenje i naplatu duga.

“Postojala je realna opasnost od uvođenja stečaja i bankrota kompanije već u ovoj godini”, kazali su predstavnici HTP Trend Korala.

Oni su dodali da je zalaganjem uprave HTP Trend Korala ta opasnost u potpunosti otklonjena, a dug u cjelosti isplaćen.

“Ponosni smo na činjenicu da će HTP Trend Korali prvi put od privatizacije kompanije ovu godinu završiti sa profitom”, zaključili su iz kompanije.

Preporučujemo za Vas