Najavljena poslovna zona na prostoru bivše "Košute"

Kako je saopšteno iz Prijestonice, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i direktori cetinjskih kompanija "Zrnožit", "Silex promet", "Eurogum" i "Montell" potpisali su protokol kojim je predviđen zajednički rad na rekonstrukciji postojeće infrastrukture u "Košuti"
252 pregleda 10 komentar(a)
poslovna zona Košuta, Foto: Prijestonica Cetinje
poslovna zona Košuta, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 12.11.2015. 14:41h

Predstavnici cetinjskog javnog i privatnog sektora zajedničkim snagama uspostaviće poslovnu zonu na prostoru nekadašnje fabrike "Košuta".

Kako je saopšteno iz Prijestonice, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i direktori cetinjskih kompanija "Zrnožit", "Silex promet", "Eurogum" i "Montell" potpisali su protokol kojim je predviđen zajednički rad na rekonstrukciji postojeće infrastrukture u "Košuti".

Rekonstrukcija će, kako se navodi u saopštenju, početi tokom prvog kvartala naredne godine, a privatne kompanije koje učestvuju u projektu dobiće stimulanse Prijestonice Cetinje.

"Kompanija "Zrnožit" u novu poslovnu zonu preseliće cjelokupan proizvodni proces, uz usluge transporta. Kompanija "Silex promet" sa partnerima uspostaviće distributivni centar i proizvodnju. "Eurogum" će u jednom od objekata bivše fabrike preseliti proizvodnju, distribuciju, kao i radio "Star FM". Preduzeće "Montell" rekonstruisaće jedan od objekata u cilju koncipiranja proizvodnog i distributivnog centra", navodi se u saopštenju.

Prijestonica Cetinje, kako se dodaje, rekonstruisaće upravnu zgradu u kojoj će se nalaziti biznis inkubatori i inovacioni centar – kapaciteti namijenjeni preduzetnicima koji teže razvoju razliitih biznis ideja.

"Jako je važno što jedan ovakav protokol potpisujemo sa privrednicima iz našeg grada, sa kojima ćemo u budućem vremenu raditi na uspostavljanju privredne zone na mjestu nekadašnje "Košute". Ovo je početak još jedne dobre inicijative koja je ujedinila cetinjski javni i privatni sektor, sve u pravcu ambicije da Cetinje bude prepoznato kao centar pogodan za razvoj malog i srednjeg biznisa", kazao je Bogdanović nakon potpisivanja protokola.

Ispred četiri cetinjske kompanije, prisutnima se obratio izvšni direktor kompanije "Eurogum" Milenko Marković.

"Drago mi je što ćemo ovim projektom, svi zajedno, valorizovati prostor nekadašnje "Košute", čime ćemo stvoriti i uslove za realizaciju naših investicionih projekata, povećanje obima proizvodnje i usluga, a time i za zapošljavanje lokalnog stanovništva. Naročito cijenimo spremnost Prijestonice Cetinje da direktnim učešćem pruži puni doprinos ovom projektu, ali i za podsticajne mjere koje otvaranju put novim ulaganjima", istakao je Marković.

Uz izvršnog direktora "Euroguma“, protokol su potpisali i izvršni direktor "Zrnožita" Jovan Kaluđerović, "Silex prometa" Vladimir Vujović i kompanije "Montell" Dejan Jovićević.

Potpisivanju protokola prethodila je Odluka o prodaji imovine preduzeća "Montenegro Modern Shoes" potpisnicima današnjeg dokumenta.

Bonus video: