Demokrate zatražile povlačenje poziva za dodijelu privremenih lokacija

Iz OO Demokrata su predložili da Skupština po automatizmu produži postojeći plan za još jednu godinu, a nakon toga će nova, kako su kazali, legitimna vlast u Opštini, taj problem rješavati odgovorno i ozbiljno
2 komentar(a)
Demokrate, Demokratska Crna Gora, Foto: Demokrate
Demokrate, Demokratska Crna Gora, Foto: Demokrate
Ažurirano: 12.11.2015. 12:15h

Budvanski Opštinski odbor (OO) Demokratske Crne Gore pozvao je vlast u tom gradu, odnosno Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj, da povuku javni poziv za ucrtavanje i dodijelu privremenih lokacija na teritoriji te opštine.

Iz OO Demokrata su kazali da je Sekretarijat pozvao pojedince i preduzeća da podnesu zahtjeve koje će oni unijeti u novi trogodišnjiplan privremenih lokacija za Opštinu Budva.

“S obzirom na to da lokalni parlament donosi plan, a da isti nema legitimitet, već da trenutna većina počiva na političkoj korupciji, smatramo da takav jedan akt ovaj saziv Skupštine ne bi trebalo da donosi”, dodaje se u saopštenju.

Iz OO Demokrata su predložili da Skupština po automatizmu produži postojeći plan za još jednu godinu, a nakon toga će nova, kako su kazali, legitimna vlast u Opštini, taj problem rješavati odgovorno i ozbiljno.

“Jasno je da sadašnja vlast nema ni legitimitet, a ni kapacitet da to riješi kako treba”, dodaje se u saopštenju.

Iz OO Demokrata su kazali da se Plan donosi za period od tri godine i obuhvata narednu, 2017. i 2018. godinu.

“S obzirom na to da je naredna godina izborna u Budvi, jasno je da će ova, podvlačimo nelegitimna vlast, koristiti dodjelu lokacija za kupovinu glasova, jer je upravo to godinama unazad jedan od osnovnih mehanizama za krađu glasova u Budvi”, navodi se u saopštenju.

U OO Demokrata smatraju da će plan biti visoko koruptivan i iskorišćen za razne vrste zloupotreba.

“Uz te osnovne razloge, postoji bezbroj drugih razloga zašto ovoj vlasti ne treba dozvoliti donošenje ovakvih, krucijalnih planova”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: