PUPI: Oštećeni građani umjesto obeštećenja dobili kazne

"Svaki ponaosob kažnjen je sa 470 eura sudskih troškova, plus što slijede troškovi izvršenja po najmanje 50 eura po potrošaču"
2 komentar(a)
Račun, struja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Račun, struja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.11.2015. 12:30h

Prije nekoliko godina vodila se živa polemika u javnosti i crnogorskom parlamentu , u vezi uvećanih računa za utrošenu električnu energiju, kazali su iz Partije ujedinjenih penzionera Crne Gore (PUPI).

"Oštećeni građani, NVO sektor kao i neke opozicione partije, među kojima je dominantno Socijalistička narodna partija (SNP) stala na stranu građana ,kao ozbiljna i odgovorna partija koja brine za socijalni položaj građana, angažovala je advokata Nikolu Bulatovića iz Podgorice, da zastupa oštećene građane u parničnom postupku pred sudovima Crne Gore. SNP i neke NVO pozvali su preko sredstava informisanja oštećene građane da preko opštinskih odbora SNP-a, građani prilože račune za utrošenu električnu energiju sa svojim matičnim brojem,te da se ta dokumentacija dostavi pomenutom advokatu. To je i učinjeno. Oko 220 građana je podnijelo zahtjev za obeštećenjem, među kojima je najveći broj penzionera i to onih sa malim primanjima", saopšteno je iz PUPI.

Iz ove partije dodaju da ovih dana oštećenim građanima stižu pravosnažne sudske presude, a umjesto obeštećenja svaki ponaosob kažnjen je sa 470 eura sudskih troškova, plus što slijede troškovi izvršenja po najmanje 50 eura po potrošaču.

"PUPI, smatra da je ovo nepoštena i nepravedna presuda. Vjerujemo da bi sada ovu pravnu stvar sudovi presudili u korist oštećenih građana. Apelujemo na sve političke subjekte u Crnoj Gori, na najodgovornije iz zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, da oslobodi plaćanja sudskih troškova ove građane koji su i onako oštećeni i osiromašeni. Apelujemo i na predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, da u sklada sa svojim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima i ingerencijama, uzme maksimalno učešće u zaštiti svojih građana, jer je za mnoge ovaj novčani izdatak ogroman, tako da nijesu u mogućnosti da ga plate", naveli su iz PUPI.

Bonus video: