Azerbejdžanci bi da grade luksuzno skijalište na Žabljaku

“Kada sam prošlog puta posjetio Žabljak, vidio sam da je pogodan za izgradnju novog turističkog centra. Izgradili smo sličan centar u Gabali, investirajući 140 miliona dolara u taj projekat”, rekao je Mehdijev
81 pregleda 0 komentar(a)
Žabljak snijeg nevrijeme, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak snijeg nevrijeme, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 10.11.2015. 08:47h

Azerbejdžanska kompanija spremna je da izgradi skijaški kompleks u Crnoj Gori, javila je tamošnja novinska agencija ABC.

Azerbejdžanski Šinkar holding je izrazio želju da gradi luksuzno skijalište na Žabljaku.

Šinkar je u Azerbejdžanu izgradio skijalište u Gabali.

Izvršni direktor kompanije Alekser Mehdijev kazao je prilikom posjete Crnoj Gori da se planira izgradnja hotela sa pet zvjezdica sa restoranima i kafićima, kao i zamjena postojećeg postojećeg skijaškog lifta novim.

“Kada sam prošlog puta posjetio Žabljak, vidio sam da je pogodan za izgradnju novog turističkog centra. Izgradili smo sličan centar u Gabali, investirajući 140 miliona dolara u taj projekat. Velika prednost Crne Gore je postojanje cijele infrastrukture i skijaških staza. Tamošnji skijaški lift je star, ali se može brzo zamijeniti. Klimatski uslovi su gotovo identični”, rekao je Mehdijev.

Počasni konzul Crne Gore u Azerbejdžanu Vugar Alijev istakao je da je otvaranje konzulata u Bakuu doprinijelo brzom jačanju odnosa dvije države.

“Skijanje u Crnoj Gori je sve popularnije”, rekao je Alijev, dodavši da već postoje direktni letovi od Bakua do Podgorice i Tivta.

Bonus video: