Demokrate: Zaključane kapije KTGT-a predstavljaju odraz realnosti procesa koji se odvija u CG

Demkrate apeluju da se izvrše sve pravosnažne sudske odluke i utvrdi odgovornost svakog pojedinca koji je na bilo koji način nezakonito nanio štetu državi, preduzeću i radnicima, bez izuzetka i ustupaka
0 komentar(a)
KTGT, Foto: Anto Baković
KTGT, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 06.11.2015. 10:46h

Zaključane kapije privatizovanog preduzeća koje su danas dočekale preko 300 bivših radnika KTGT-a predstavljaju odraz realnosti surovog procesa koji se godinama odvija u Crnoj Gori, isključivo na štetu radničke klase, koja apsolutno ni po jednom osnovu nije zaslužila ovakav tretman države odnosno nadležnih organa, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

"Demokrate, javno pozivaju sve nadležne institucije da skrenu pogled ka onima koji su godinama, znojem i teškom mukom gradili i radili na istom ovom mjestu na kojem ih sada umjesto dobrodošlice dočekuju katanci i lanci", navodi se u saopštenju.

Demkrate apeluju da se izvrše sve pravosnažne sudske odluke i utvrdi odgovornost svakog pojedinca koji je na bilo koji način nezakonito nanio štetu državi, preduzeću i radnicima, bez izuzetka i ustupaka.

"Demokrate takođe, pružaju punu podršku svakom od oštećenih i obespravljenih radnika pojedinačno, i poručuju da je u Crnoj Gori pravda često spora ali na kraju ipak dostižna, a da to najbolje znaju oni koji su već kršili zakon u gradu pod Rumijom. Zato uporno i istrajno do konačnog cilja", poručile su Demokrate.

Bonus video: