Montenegro erlajnz i Etihad Airways potpisali Memorandum o razumijevanju

MA, kako je saopšteno, ostaje 100 odsto vlasništvu države Crne Gore
75 pregleda 0 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Boris Pejović
Montenegro Airlines, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.11.2015. 11:53h

Nacionalna kompanija Montenegro erlajnz (MA) i Etihad Airways potpisali su Memorandum o razumijevanju o strateškoj komercijalnoj saradnji.

MA, kako je saopšteno, ostaje 100 odsto vlasništvu države Crne Gore.

"Memorandum, predstavlja prvi korak u realizaciji strateškog partnerstva između crnogorskog nacionalnog avio prevoznika i nacionalne avio kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je jedna od svjetskih lidera u avio saobraćaju. Sporazumom je predviđeno da Etihad Airways pruži podršku Montenegroerlajnzu u poboljšanju organizacione strukture radi efikasnijeg upravljanja kompanijom, doprinese povećanju obima saobraćaja kroz koordinaciju i organizaciju letova zajedno sa partnerskim kompanijama, kao i da pomogne u optimizaciji flote i njenom efikasnijem angažovanju", saopšteno je iz MA

Dodaje se da se očekuje da će, strateška komercijalna saradnja sa Etihadom doprinijeti smanjenju troškova Montenegroerlajnza i postizanju profitabilnog poslovanja.

"Cilj je takođe da se poveća broj destinacija koje su dostupne za Montenegroerlajnz, ali i da se uveća broj putnika koji će se u Crnu Goru prevoziti nacionalnom aviokompanijom, bilo u ljetnoj, bilo u zimskoj sezoni, što će značajno ubrzati i unaprijediti razvoj turizma u Crnoj Gori", navode iz MA.

Bonus video: