Vlada očekuje podršku poslanika za Mamulu i Kraljičinu plažu

"Jako je važno da duvamo jako u jedra velikih investicionih projekata jer su to projekti koji donose novi kvalitet i dodatno promovišu Crnu Goru", smatra Gvozdenović
71 pregleda 7 komentar(a)
Mamula, Foto: Slavica Kosić
Mamula, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.11.2015. 21:16h

Vlada očekuje da će u parlamentu dobiti podršku za davanje u dugoročni zakup lokaliteta ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, kao i za Aneks Ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović.

On je, komentarišući to što je Vlada ponovo u skupštinsku proceduru uputila iste dokumente kada su u pitanju projekti Mamula i Kraljičina plaža, rekao da je Vlada intenzivno radila na analizi svih primjedbi.

"Vlada je smatrala da nakon tih analiza treba da ponudi ta rješenja. To smo detaljno uradili i za Mamulu i za Kraljičinu plažu i dali opet u redovnu proceduru te materijale, kao da je prvi put. Ti materijali dobili su podršku na radnim tijelima Vlade. Nakon toga su upućeni Skupštini", kazao je Gvozdenović na radnom doručku sa novinarima, povodom upoznavanja sa sadržajem Doing Business izvještaja u dijelu koji se tiče izdavanja građevinskih dozvola.

On je, komentarišući kakvo će biti glasanje u Skupštini kada su u ptanju ti projekti, rekao da u Vladi svaki put očekuju da će dobiti podršku.

"Smatramo da smo argumentovano odgovorili na pitanja koja su nam bila postavljena", kazao je Gvozdenović.

Na pitanje da li je upoznat sa rješenjima za Kraljičinu plažu koje je predložila Pozitivna Crna Gora, Gvozdenović je saopštio da su upoznati sa njihovim diskusijama i da smatra da je Vlada odgovorila na interesovanja te partije.

"Jako je važno da duvamo jako u jedra velikih investicionih projekata jer su to projekti koji donose novi kvalitet i dodatno promovišu Crnu Goru", smatra Gvozdenović.

On je ocijenio da je Vlada odgovorila na većinu stvari i sugestija svih poslaničkih klubova, kada su u pitanju ti projekti.

Ti projetki nijesu dobili podršku parlamenta krajem jula ove godine.

Aneks Ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža podržalo je tada 38 poslanika, protiv ih je bilo 25, a uzdržano 15.

Aneksom Ugovora, kompaniji Adriatic properties odobreno je produženje zakupa sa 30 na 42 godine, kao i smanjenje zakupnine.

Anaks je Vlada usvojila na sjednici 29. novembra 2012. godine. Ugovor o zakupu hotela Kraljičina Plaža u Budvi zaključen je 31. januara 2007. godine.

Ugovorom o dugoročnom zakupu lokaliteta ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, predviđen je period zakupa od 49 godina.

Bonus video: