POČETNA CIJENA 36,9 MILIONA EURA

Na prodaju bečićki hotel Mediteran

Ukupna početna cijena ponuđene imovine Maestraltoursa, budvanskog biznismena Blaža Dedića, iznosi oko 37,41 milion eura
161 pregleda 1 komentar(a)
hotel Mediteran, Foto: Zoran Đurić
hotel Mediteran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.10.2015. 14:51h

Stečajna uprava budvanskog preduzeća Maestraltours raspisala je oglas za prodaju luksuznog bečićkog hotela Mediteran i proizvodno-tehnološke i ostale opreme po početnoj cijeni od 36,9 miliona eura.

Na prodaju je, pored hotelskog kompleksa Mediteran, ponuđena i katastarska parcela od 484 metra kvadratnih za 255 hiljada i jahta Cranchi Atlantique 40 za 120 hiljada eura.

Na prodaju je i 27 automobila, marke Nisan za 135 hiljada eura, odnosno pet hiljada eura po vozilu. Ukupna početna cijena ponuđene imovine Maestraltoursa, budvanskog biznismena Blaža Dedića, iznosi oko 37,41 milion eura.

Ponuđeni hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada metara kvadratnih i obuhvata hotel Mediteran, kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran, kafeteriju, plažni restoran-piceriju, Loby bar, dvije restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazenom sa Wellness & Spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar, Aqua park, fontane, rijeku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenirnicu.

Ukupna bruto površina izgrađenih objekata zatvorene površine iznosi 20,83 hiljade metara kvadratnih i 11,92 hiljade kvadrata uređenih otvorenih površina.

Ponude za imovinu Maestraltoursa mogu se dostavljati podgoričkom Privrednom sudu do 18. decembra do 14 sati. Ponude će biti otvorene 22. decembra u deset sati.

Ponude mogu dostavljati građani i preduzeća koji uplate depozit od pet odsto početne cijene imovine.

Zainteresovani mogu kupiti cjelokupnu ponuđenu imovinu, a moguće je dostaviti posebno ponude za kupovinu imovine po cjelinama. Ponude za vozila se dostavljaju ukupno za sva vozila ii pojedinačno.

Ponude treba da sadrže dokaz o uplati depozita i iznos ponuđene cijene. Ponude koje budu dostavljali zainteresovani građani treba da sadrže njihove lične podatke, odnosno ovjerenu fotokopiju lične karte ili pasoša i adresu, dok preduzeća moraju dostaviti dokaz o registraciji i podatke o osobi ovlašćenoj za podnošenje ponuda uz punomoćje.

Kriterijum za odabir ponuđača biće najveća ponuđena cijena, a ukoliko izabrani odustane od kupovine, stečajni upravnik će kupcem proglasiti drugorangiranog.

Izabrani ponuđač dužan je da sa stečajnim upravnikom zaključi ugovor o kupoprodaji, najkasnije sedam dana od pravosnažnosti odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i prodaji imovine. Uplaćeni depozit izabranog ponuđača biće sastavni dio kupoprodajne cijene, dok će ostalim ponuđačima biti vraćen.

Stečaj u Maestraltours uveden je u junu 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od četiri miliona eura.