Kolašin: S kreditom stiže i 100 otkaza

Iz opštinske kase, prema zvaničnim podacima, zarade trenutno dobija više od 220 Kolašinaca
66 pregleda 6 komentar(a)
kolašin, Foto: Wikipedia
kolašin, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 26.10.2015. 20:20h

Oko 100 zaposlenih u kolašinskoj upravi uskoro će ostati bez posla, saznaju “Vijesti”.

Prema nezavničnim, ali pouzdanim informacijama iz izvršne vlasti, to će se dogoditi nakon što se realizuje kredit i obezbijedi novac, između ostalog, i za socijalni program.

Iz opštinske kase zarade trenutno dobija više od 220 Kolašinaca.

Taj broj je za trećinu manji u odnosu na prije četiri godine, kada je u u Opštini i preduzećima i ustanovama čiji je osnivač bilo 309 zaposlenih.

Prema podacima koje su prije tri godine saopštili iz tadašnje vlasti, od 2006. godine, od kada je u Kolašinu na vlasti bila koalicija Demokratske partije socijalista Grupe građana (GG), broj zaposlenih u opštinskoj administraciji povećan je za 160.

Prolongiranje racionalizacije i sistematizacije, preme nekim procjenama, u međuvremenu je građane Kolašina koštalo nekoliko miliona eura.

Iako u izvršnoj vlasti još zvanično nijesu precizirali ni broj prekobrojnih radnika u Centru za kulturu, gotovo je sigurno da će u toj ustanovi ostati samo desetak od ukupno 35 radnika.

U Centru za kulturu 11 zaposlenih je za završenim fakultetom, četiri sa višom, devetnaest sa srednjom i dva sa osnovnom školom.

Bonus video: