Crna Gora među najpovoljnijim poslovnim destinacijama

Na sastanku sa Đukanovićem učestvovali su predstavnici poznatih slovenačkih kompanija iz oblasti finansija, osiguranja, energetike i metalske industrije
3 komentar(a)
Milo Đukanović, Vladimir Kavarić, Petar Ivanović, Branimir Gvozdenović, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Vladimir Kavarić, Petar Ivanović, Branimir Gvozdenović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 26.10.2015. 18:14h

Politika podsticaja svrstava Crnu Goru u jednu od najpovoljnijih poslovnih destinacija u ovom dijelu svijeta, ocijenjeno je u razgovoru premijera Mila Đukanovića sa slovenačkim privrednicima.

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović je sa privrednicima Slovenije razgovarao tokom zvanične posjete toj državi, a razgovor je u najvećoj mjeri bio fokusiran na nove poslovne mogućnosti koje proizilaze iz velikog broja razvojnih projekata koji se trenutno realizuju u Crnoj Gori.

„Posebno su razmotrene mogućnosti koje proizilaze iz tek potpisanog Memoranduma o saradnji o razvoju projekta hidroelektrana na Morači između Crne Gore, Turske i Slovenije, kao i politika podsticaja u oblasti industrije, koja ima za cilj otvaranje novih radnih mjesta, a koja svrstava Crnu Goru u jednu od najpovoljnijih poslovnih destinacija u ovom dijelu svijeta“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su, u tom kontekstu, predstavnici slovenačkih kompanija koje su već prisutne u Crnoj Gori, izrazili zadovoljstvo opštim uslovima privređivanja u našoj državi.

Na sastanku sa Đukanovićem učestvovali su predstavnici poznatih slovenačkih kompanija iz oblasti finansija, osiguranja, energetike i metalske industrije.

Bonus video: