Ivanišević šef borda Montenegro bonusa

Ivaniševića je krajem septembra Vlada imenovala za člana odbora direktora Montenegro bonusa, da bi ga juče odbor izabrao za svog predsjednika
179 pregleda 41 komentar(a)
Miroslav Ivanišević, Foto: Savo Prelević
Miroslav Ivanišević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.10.2015. 15:50h

Bivši predsjednik Senata Državne revizorske institucije (DRI) Miroslav Ivanišević izabran je juče za predsjednika Odbora direktora državnog Montenegro bonusa, saznaju “Vijesti”.

Ivaniševića je krajem septembra Vlada imenovala za člana odbora direktora Montenegro bonusa, da bi ga juče odbor izabrao za svog predsjednika.

Ivanišević je sredinom marta 2013. godine podnio ostavku na vodeću poziciju u DRI zbog dva kompromitujuća snimka iz svog kabineta sa ženskom osobom koji su objavljeni na Jutjubu. On je u DRI sada savjetnik predsjednika Senata, Milana Dabovića.

Osim Ivaniševića, u odboru direktora Montenegro bonusa su i pomoćnik direktora Poreske uprave Dragan Janković, pomoćnik ministra ekonomije Jovo Rabrenović, pomoćnik direktora Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća Nikola Đurašković i šef kabineta predsjednika Vlade Rajko Kovačević.

Montenegro bonus je u jesen 2012. godine dobio licencu da snabdijeva KAP strujom, a kada je u KAP-u uveden stečaj preuzeo je upravljanje od sredine jula 2013. pa do sredine jula 2014. godine.

Od KAP-a potražuje 12,1 milion eura za isporučenu struju za posljednja tri mjeseca 2012, kao i još četiri miliona za gorivo i ostala potraživanja. Taj dug svrstan je u treći isplatni red. Državno preduzeće je u ime KAP-a platilo i dio struje ukradene iz evropske interkonekcije početkom 2013. od 3,3 miliona eura, a taj njegov gubitak platili su građani, odlukom Vlade.

Drugi dio ukradene struje u istom iznosu plaćen je iz dobiti CGES-a.

Bonus video: