Demokrate: Gvozdenović da saopšti rezultate razgovora u vezi hotel Fjord

"Da li ste tokom septembra vodili razgovore sa vlasnikom hotela Fjord kako ste najavili tokom posjete Kotoru? Ako jeste, kada su ti razgovori vođeni, ko im je prisustvovao i koji su zaključci sa tog sastanka”, pitali su predstavnici Inicijativnog odbora
106 pregleda 1 komentar(a)
Hotel Fjord, Foto: Arhiva Vijesti
Hotel Fjord, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.10.2015. 15:15h

Inicijativni odbor Kotor, Demokratske Crne Gore, zatražio je od ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića, da saopšti rezultate razgovora sa vlasnikom hotela Fjord, ukoliko ih je bilo.

"Da li ste tokom septembra vodili razgovore sa vlasnikom hotela Fjord kako ste najavili tokom posjete Kotoru? Ako jeste, kada su ti razgovori vođeni, ko im je prisustvovao i koji su zaključci sa tog sastanka”, pitali su predstavnici Inicijativnog odbora.

Oni su pitali Gvozdenovića da, ukoliko nije vodio te razgovore, saopštio zašto to nije učinio.

“Znajući da je agenda ministra poznata za duži vremenski period, da li u njoj eventualno imate zakazane razgovore u vezi hotela Fjord”, pitali su predstavnici Inicijativnog odbora.

Oni su u otvorenom pismu Gvozdenoviću naveli da su pratili njegovu posjetu Kotoru 26. avgusta ove godine.

“Sada, skoro dva mjeseca nakon te posjete, osjećamo potrebu da Vas pozovemo da nam odgovorite na neka pitanja”, navodi se u pismu.

Hotel Fjord i URC Slavija pored toga što su neiskorišćeni potencijali grada na najeksluzivnijim lokacijama u Boki, predstavljaju, kako su kazali, simbol propadanja i maćehinskog odnosa vlasti prema Kotoru.

“Kao takvi nose specifičnu težinu za sve nas iz Kotora, pa s mnogo osnova sumnjamo da je sudbina ova dva lokaliteta usko povezana sa gradom”, rekli su iz Inicijativnog odbora.

Oni su podsjetili Gvozdenovića da je 23. maja 2013. godine u parlamentu rekao da su projekati URC-a i Fjorda među Vladinim prioritetim.

“Tokom Vašeg boravka u Kotoru u avgustu ove godine, još jednom ste kazali da je politika Vlade usmjerena u pravcu razvoja novih hotela na našoj obali i da je hotel Fjord u nadležnosti Vlade i države Crne Gore”, navodi se u psimu.

Iz Inicijativnog odbora su podsjetili i na izjavu Gvozdenovića da se tokom septembra očekuju razgovori sa vlasnikom hotela Fjord, kao i da će u tim razgovorima učestvovati predstavnici lokalne samouprave.

“Da li ste, u eventualnom nedostatku komunikacije sa vlasnikom, pokrenuli mehanizme za izmjene i dopune studije lokacije – sektor 15 i 16 te time stali u zaštitu javnog interesa”, pitali su predstavnici Inicijativnog odbora.

Oni su poručili Gvozdenoviću da, nakon više od deceniju propadanja hotela Fjord i URC-a Slavija, nijesu spremni da “slušaju prazne priče koje im neprestano servira”.

Bonus video: