Građanski pokret URA skup drži ispred kapije "Košute"

"Kada je 1996. godine u fabriku uveden stečaj imovina Košute procijenjena je na preko šest miliona maraka. Danas u fabrici nema ništa. Gdje su bili stečajni upravnici i privatna obezbjeđenja svih ovih godina da zaštite fabriku od pljački"
71 pregleda 0 komentar(a)
Košuta, Foto: Savo Prelević
Košuta, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2015. 08:09h

Umjesto u hali Košute Grđanski pokret URA skup će održati ispred kapije nekadašnje fabrike obuće na Cetinju.

"Skup će se definitivno odžati. Prijetili su nam krivičnim prijavama ukoliko pokušamo da uđemo u krug fabrike. Zato smo se odlučili da i pored kiše skup održimo ispred fabrike", rekao je Portalu Vijesti šef cetinjskog odbora URA Petar Glendža.

URA je za danas najavila skup u Košuti kako bi ukazala na finansijske malverzacije, osiromašenje radnika i uništavanje cetinjske privrede, ali ih je na ulazu jutros sačekalo privatno obezbjeđenje.

"Nijesu nam dozvolili da postavimo opremu potrebnu za održavanje tribine. Kazali su da ih je angažovao stečajni upravnik Zdravko Cicmil koji je naredio da u fabriku niko ne može da uđe bez posebne dozvole koju i ne znamo gdje da tražimo. Dobili smo poziv bivših radnika Košute da održimo tribinu kako bi se ukazalo na sve što se dešavalo sa Košutom", rekao je Glendža.

Zbog svega što se desilo jutros od policije su tražili da im omogući da uđu u krug fabrike. Ipak iz policije su im kazali da su u tom slučaju nenadležni te da mogu održati protest na kapiji fabrike ali da ne remete saobraćaj.

"Kada je 1996. godine u fabriku uveden stečaj imovina Košute procijenjena je na preko šest miliona maraka. Danas u fabrici nema ništa. Gdje su bili stečajni upravnici i privatna obezbjeđenja svih ovih godina da zaštite fabriku od pljački", pitao je Glendža.

Okupljanje, koji nosi naziv "Košutama i gorama", kako je ranije saopšteno iz URA, treba da ukaže na to kako je od nekadašnjeg industrijskog centra sa jednom od najvećih stopa rasta i radničkom klasom od preko sedam hiljada radnika, Cetinje danas postalo grad mrtve privrede i prirode.

Bonus video: