HAAB: Konverzija u eure u skladu sa rokovima i Zakonom

“Ispunili smo, dakle, obaveze u pogledu rokova, i potpuno smo posvećeni da ispunimo sve naše zakonske obaveze”, kazali su Mini business iz te banke
51 pregleda 0 komentar(a)
Hipo Alpe Adria banka, Foto: Vesko Belojević
Hipo Alpe Adria banka, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.10.2015. 15:57h

Hypo Alpe Adria banka (HAAB) je, u skladu sa rokovima propisanim u Zakonu o konverziji kredita iz švajcarskih franaka u eure, poslala ponude za konverziju svim klijentima sa kreditima u toj valuti.

Kako su saopštili predstavnici te banke, do sada je više od pola klijenata prihvatilo njihove ponude, a proces konverzije njihovih kredita i potpisivanje novih ugovora sa klijentima je u toku.

“Ispunili smo, dakle, obaveze u pogledu rokova, i potpuno smo posvećeni da ispunimo sve naše zakonske obaveze”, kazali su Mini business iz te banke.

Oni su naveli da cijene što njihovi klijenti pažljivo razmatraju njihovu ponudu i što je upoređuju sa drugim ponudama koje postoje na tržištu, kako bi za sebe izabrali najbolju moguću opciju.

“Zbog toga, razumljivo, proces konverzije i traje, i u izvjesnoj mjeri je prolongiran”, pojasnili su iz HAAB.

Oni su saopštili da rade sve što je u njihovoj nadležnosti da podrže naše klijente tokom konverzije, kako bi se cijeli proces odvijao nesmetano, na najbolji mogući način.

Iz HAAB su ukazali i na to da su klijentima ponudili podršku, kako bi razumjeli metodologiju obračuna time što su platili troškove nezavisnih vještaka finansijske struke.

Oni su rekli da je ta banka u intenzivnoj komunikaciji sa Centralnom Bankom Crne Gore i, kako su dodali, informišu ih o svim njihovim aktivnostima tokom procesa konverzije.

Centralna banka je, dodali su, potvrdila da HAAB sprovodi konverziju kredita u skladu sa važećim propisima.

“Nasuprot nekim optužbama, HAAB će morati da snosi visoke troškove usljed realizacije ovog zakona, a u korist svojih klijenata, pri čemu će se troškovi odraziti na naše finansijske izvještaje, koji će biti objavljeni na kraju trećeg kvartala ove godine”, naveli su iz HABB.

Bonus video: