Do kraja mjeseca radnicima Boksita po 4.600 eura

Stečajni upravnik nije mogao da odgovori predstavnicima sindikata koliko će od 190 radnika ostati zaposleno nakon što Pejović preuzme Boksite
192 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Žugić, Foto: Svetlana Mandić
Nikola Žugić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.10.2015. 15:14h

Stečajni upravnik nikšićkih Rudnika boksita, Mladen Marković i vlasnik Uniprom metali, Veselin Pejović potpisaće najkasnije za deset dana Ugovor za kupovinu imovine rudnika vrijedan 5,39 miliona eura.

Predstavnik samostalnog sindikata, Nikola Žugić kazao je Mini business da im je to saopšteno na današnjem sastanku sa stečajnim upravnikom.

“Radnicima bi do kraja mjeseca trebala da budu isplaćena potraživanja iz prvog isplatnog reda za 24 minimalne zarade što iznosi po oko 4,63 hiljada eura”, rekao je Žugić.

Boksitašima bi, kako je kazao, trebalo do sredine novembra da bude povezan i radni staž za dvije godine od kako su u stečaju.

Stečajni upravnik nije mogao da odgovori predstavnicima sindikata koliko će od 190 radnika ostati zaposleno nakon što Pejović preuzme Boksite.

“Saopštio nam je da to nije u njegovoj nadležnosti, ali da će, prema nekim nezvaničnim informacijama, uslijediti razgovori Pejovića i predstavnika Ministarstva ekonomije po tom pitanju, kao i da bi trebalo da bude nekih pozitivnih pomaka”, kazao je Žugić.

Prema njegovim riječima, Pejović, kako je saopšteno sindikatu, ni u kom slučaju neće odustati od kupovine boksita.

Radnici Boksita, kako su ranije najavili, okupiće se sjutra ispred Upravne zgrade Boksita u Nikšiću gdje će odlučiti o daljim potezima.

Bonus video: