Vlada: Nije bilo pregovora o izlasku A2A iz EPCG

“Predstavnicima kompanije A2A to je jasno predočeno, kao što je predočena i opredjeljenost Vlade da u Elektroprivredi zadrži strateškog partnera“, zaključuje se u saopštenju
1 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.10.2015. 15:59h

Vlada i A2A nijesu ni u jednom trenutku pregovarali o prostom izlasku italijanske kompanije iz Elektroprivrede (EPCG), jer su se partneri potpisivanjem Privremenog sporazuma opredijelili da nastave saradnju.

"Cilj je bio stvoriti optimalan okvir kako bi se u narednom periodu realizovale kapitalne investicije uz maksimalnu zaštitu ugovornih strana", saopšteno je agenciji Mina-business iz Vlade.

Kako su podsjetili, 30. septembra istekla je važnost Privremenog sporazuma koji su 2. aprila zaključili Vlada Crne Gore i kompanija A2A.

U saopštenju se kaže da je tokom procesa pregovora Vlada ostala čvrsto na stanovištu da ne odustane, nego, naprotiv, da insistira na početku gradnje II Bloka TE Pljevlja bez daljeg odlaganja, i to iz ekonomskih odnosno energetskih, ali i ekoloških razloga, jer se na taj način trajno rješava sadašnji ekološki problem Pljevalja.

“Predstavnicima kompanije A2A to je jasno predočeno, kao što je predočena i opredjeljenost Vlade da u Elektroprivredi zadrži strateškog partnera“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: