Akcionari Onogošta dobili pare nakon deset mjeseci

Stečajni upravnik HTP Onogošt Ranko Radinović potvrdio je “Vijestima” da je novac isplaćen, a da je tome prethodila odluka Apelacionog suda da odbije prigovor jednog nezadovoljnog akcionara koji se žalio na obračun u raspodjeli novca
108 pregleda 3 komentar(a)
teuta, Foto: Arhiva "Vijesti"
teuta, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.09.2015. 19:50h

Stečajna uprava HTP Onogošt iz Nikšića nakon skoro deset mjeseci od prodaje risanskog hotela “Teuta“ isplatila je preostalih nešto više od dva miliona eura pojedinačno najvećim akcionarima tog hotelskog preduzeća.

Stečajni upravnik HTP Onogošt Ranko Radinović potvrdio je “Vijestima” da je novac isplaćen, a da je tome prethodila odluka Apelacionog suda da odbije prigovor jednog nezadovoljnog akcionara koji se žalio na obračun u raspodjeli novca.

Prema nezvaničnim informacijama, radilo se o akcionaru Centra za odmor i rekreaciju u Igalu, preduzeću koje kontrolišu ljudi bliski biznismenu Denisu Mandiću.

Najveći dio malih akcionara HTP Onogošta svoj pripadajući udio ostvaren od prodaje hotela Teuta dobili su još u martu ove godine.

Krajem prošle godine, bivša stečajna uprava kojom je rukovodio upravnik Dragan Smolović prodala je hotel Teutu kotorskoj firmi Yu Briv za 6,51 milion eura.

Na pitanje zašto se čeka sa prodajom jedinog preostalog hotela preduzeća, “Onogošta” u Nikšiću, Radinović je odgovorio da je poslije neuspjelih 18 prodaja cijena pala prenisko na 1,85 miliona eura, pa sad čekaju povoljan trenutak.

Bonus video: