Prijete da neće da proizvode cigarete

Prema ranijem obećanju direktora Slavoljuba Vukašinovića, koje nije ispunjeno, jedna zaostala zarada za sve radnike trebalo je da bude isplaćena oko 15. septembra
1 komentar(a)
DKP, Foto: Savo Prelević
DKP, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.09.2015. 18:38h

Proizvodnja cigareta u Duvanskom kombinatu biće obustavljena u utorak, ukoliko se do tada radnicima ne isplate dvije zaostale zarade. To je odlučeno juče na zboru kojem je prethodio sastanak sa stečajnim upravnikom Veselinom Raičevićem.

Šefica Novog Sinikata DKP-a Snežana Vidaković potvrdila je „Vijestima“ da će radnici do tada raditi u dvije smjene po osam sati, odmarati u subotu i nedjelju, nakon čega će u utorak biti obustavljena proizvodnja ukoliko ne budu isplaćene dvije zarade. Radnicima administracije DKP-a duguju se tri mjesečne zarade.

Prema ranijem obećanju direktora Slavoljuba Vukašinovića, koje nije ispunjeno, jedna zaostala zarada za sve radnike trebalo je da bude isplaćena oko 15. septembra.

Na sastanku sa Raičevićem, kojem su prisustvovali predstavnici Novog sindikata DKP-a i članovi Koordinacionog odbora penzionera koji još nijesu regulisali status, zbog neuplaćenih doprinosa, dogovoreno je da već danas oni mogu preuzeti potpisana rješenja kojim im se garantuje isplata socijalnog programa u prosjeku od 12 hiljada eura.

“Stečajni upravnik je konstatovao da je povezivanje radnog staža obavezujuće, pozivajući se na potpisani zaključak od 9. aprila ove godine sa sjednice Vlade, kojim se Vlada obavezuje da za 174 radnika DKP-a iz budžeta obezbijedi 1,2 miliona eura koji će biti namijenjeni u te svrhe”, navela je Vidaković.

Koordinacioni odbor penzionera i Novi sindikat DKP-a očekuje skorašnji poziv ministarke rada i socijalnog staranja Zorice Kovačević, na osnovu prethodno podnesenog zahtjeva za prijem. Stečajni upravnik je prihvatio da prisustvuje tom sastanku u cilju što bržeg rješavanja nastale situacije.

Bonus video: