Krivokapić pisao Medenici: Obratiti posebnu pažnju na spor Gorice i Glavnog grada

“Kako je u Gorici 2012. godine uveden stečaj, radnici bi svoja potraživanja trebalo da naplate od prodaje imovine preduzeća, što je onemogućeno zbog višegodišnjeg sudskog spora oko vlasništva nad nekretninama između tog preduzeća i Glavnog grada”, navodi se u saopštenju
3 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Skupstina.me
Ranko Krivokapić, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 18.09.2015. 11:06h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić uputio je pismo Vrhovnom sudu u kojem traži da se obrati posebna pažnja na spor građevinskog preduzeća Gorica u stečaju i Glavnog grada, zbog teškog položaja i problema u kojima su se našli radnici.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, nakon prijema predstavnika radnika Gorice u stečaju uputio pismo predsjednici Vrhovnog suda, Vesni Medenici.

Bivši radnici Gorice su, kako se dodaje, informisali Krivokapića o svom veoma teškom položaju i egzistencijanim problemima u kojima su se našli zbog dugogodišnjeg neisplaćivanja zarada i neuplaćivanja doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje.

“Kako je u Gorici 2012. godine uveden stečaj, radnici bi svoja potraživanja trebalo da naplate od prodaje imovine preduzeća, što je onemogućeno zbog višegodišnjeg sudskog spora oko vlasništva nad nekretninama između tog preduzeća i Glavnog grada”, navodi se u saopštenju.

Krivokapić se, imajući u vidu dužinu trajanja spora, kao i važnost rješavanja egzistencijalnih problema oko 200 radnika i njihovih porodica, obratio Medenici sa molbom da obrati posebnu pažnju na taj predmet, kako bi bio riješen u primjerenom roku.

Bonus video: