Broj turista iz Rumunije u porastu

Studijsku grupu, kako se navodi u saopštenju Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO) predvodi predsjednik Udruženja turističkih novinara iz Rumunije Hristea, a gosti Crne Gore su, pored predstavnika medija, i predstavnici Udruženja za zdravstveni turizam Rumunije i turoperatora specijalizovanih za zdravstveni turizam (Desprespa”, “Sanconfind” i “Gynecoland”)
0 komentar(a)
Turoperatori, turizam, Foto: NTO
Turoperatori, turizam, Foto: NTO
Ažurirano: 17.09.2015. 16:32h

Broj turista iz Rumunije u Crnoj Gori je u porastu, ocijenio je predstavnik turoperatera te države Cristian Hristea, navodeći da je važno inicirati veći broj aktivnosti u cilju unapređenja saradnje na polju turizma.

Predstavnici turoperatora i medija iz Rumunije borave u posjeti Crnoj Gori, od 16. do 20. septembra.

Studijsku grupu, kako se navodi u saopštenju Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO) predvodi predsjednik Udruženja turističkih novinara iz Rumunije Hristea, a gosti Crne Gore su, pored predstavnika medija, i predstavnici Udruženja za zdravstveni turizam Rumunije i turoperatora specijalizovanih za zdravstveni turizam (Desprespa”, “Sanconfind” i “Gynecoland”).

“Tokom boravka posjetioci iz Rumunije imaće priliku da se upoznaju sa ponudom crnogorskih gradova na primorju, posjete vinograd na Ćemovskom polju i degustiraju vina kompanije “13 jul Plantaže””, kaže se u saopštenu NTO.

Svoju ponudu, kako se dodaje, gostima će predstaviti i kompanije “Porto Montenegro” i “Luštica Development”.

Saopšteno je da je planirano i održavanje nekoliko sastanaka sa predstavnicima institucija i organizacija iz oblasti turizma.

Sa generalnim direktorom u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Markom Petričevićem, na današnjem sastanku, razgovarano je o aktivnostima na daljem unapređenju saradnje dvije države i mogućim zajedničkim projektima.

“Hristea je ukazao na rast broja turista iz Rumunije i istakao važnost iniciranja što većeg broja aktivnosti u cilju unapređenja saradnje na polju turizma, budući na potencijale obije države”, navodi se u saopštenju.

Iz NTO je pojašnjeno da je jedna od tema studijske posjete i zdravstveni turizam.

Sa predstavnicima crnogoskog Klastera zdravstvenog turizma najavljeno je, kako se navodi, potpisivanje Memoranduma o saradnji, a razgovarano je i o konkretnim projektima na tom tržištu.

“NTO ovu posjetu organizuje u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Budve, Tivta, Kotora, Bara, Ulcinja i Herceg Novog, kompanijama “Porto Montenegro”, “Plantaže 13. jul”, “Luštica Development” kao i predstavnicima nedavno formiranog Klastera zdravstvenog turizma”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: