Spor Prve banke i Property Investments-a: Ročište odgođeno za 4. novembar

Kompanija Property Investments ostala je dužna Prvoj banci oko 2,2 miliona eura zbog čega je ta finansijska institucija, nakon neuspjelog prinudnog izvršenja za dio duga, tužbom pred sudom pokrenula parnicu za naplatu svog potraživanja
135 pregleda 2 komentar(a)
Prva banka, Foto: Zoran Đurić
Prva banka, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.09.2015. 14:59h

Pripremno ročište u sporu koji je Prva banka Crne Gore povela protiv firme Property Investments zbog nenaplaćenog potraživanja u iznosu od oko 2,2 miliona eura, odgođeno je danas za 4. novembar.

Advokatica Prve banke Ksenija Franović na ročištu je dostavila obiman podnesak, a advokat Property Investmentsa Srđan Ilinčić tražio od suda rok da se na njega izjasni.

Kompanija Property Investments ostala je dužna Prvoj banci oko 2,2 miliona eura zbog čega je ta finansijska institucija, nakon neuspjelog prinudnog izvršenja za dio duga, tužbom pred sudom pokrenula parnicu za naplatu svog potraživanja.

Advokatica Franović obavijestila je danas sudiju Blaža Jovanića da je nakon još jednog neuspjelog izvršenja, odnosno, naplate potraživanja, pred sudom i druga parnica protiv iste firme.

Ranije je i advokat tužene firme skrenuo pažnju sudu da bi trebalo odlučiti o eventualnom spajanju dva parnična postupka u jedan, jer se po istom osnovu ne mogu voditi dvije parnice.

Bonus video: