Pajović: Planovi investitora na Svetom Stefanu drugačiji od onoga sto smo slušali u medijima

Pajović je kazao da Pozitivna nije napravila niti kreirala problem koji je nastao prilično neracionalnom i neodgovornom politikom
86 pregleda 47 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2015. 14:40h

Predstavnici Pozitivne Crne Gore predstavili su danas, prilikom posjete Svetom Stefanu, predloge kada su u pitanju izmjene Aneksa ugovora u vezi sa Kraljičinom plažom, koje bi, kako smatraju, čvrsto branile državni interes.

Predsjednik Pozitivne, Darko Pajović, rekao je da je razlog posjete Svetom Stefanu javno obećanje koje je ta partija dala tokom raspravе u crnogorskom parlamentu.

“Tada smo kazali i danas ispunili obećanje, da želimo da se direktno kroz razgovor sa investitorom na licu mjesta upoznamo sa onim što je urađeno kada je u pitanju investicija vezana za Sveti Stefan, ali i za planove kada je u pitanju Kraljičina plaža”, kazao je Pajović agenciji Mina-business.

U Pozitivnoj, kako je naveo, uvažavaju sve ono što je urađeno na dosadašnjoj rekostrukciji Svetog Stefana i širenju i poboljšanju turističke ponude.

“Ali naš mandat ovdje je zaštita državnih interesa i, kao opoziciona stranka koja je čvrsto na toj liniji, mi smo danas ovdje sa tom misijom”, rekao je Pajović.

On je naveo da predloge koje su predstavnici Pozitivne dali kada su u pitanju promjene Aneksa ugovora vezano za Kraljičinu plažu, imaju za cilj da se nijedan od investitora ne otjera već zadrži.

“Planovi investitora su prilično drugačiji od onoga sto smo mi slušali iz medija. Dakle nema ni govora o nekim stvarima koje su se permanentno pojavljivale na naslovnim stranicama i to je razlog zbog kojeg smo mi ovdje. Htjeli smo da vidimo šta je zapravo istina, jer kao predstavnici građana u Parlamentu imamo obavezu odlučivati na osnovu cinjenica" saopštio je Pajović.

On je dodao da Pozitivna nije napravila niti kreirala problem koji je nastao prilično neracionalnom i neodgovornom politikom.

“Mi smo partija koja, ako smatra da nešto nije dobro, a Aneks ugovora mislimo da nije dobar, najpragmatičnije je i najpoštenije prema građanima i državi doći i pokušati ispraviti ono sto smatrate da nije dobro iz naše vizure”, rekao je Pajović.

On je kazao da neusvajanje Detaljnog urbanističkog plana (DUP) Skupštine Opštine (SO) Budva, što je, kako je rekao, bila obaveza države kada je sklapala dogovor sa investitorom, danas može biti kamen o vratu cijeloj državi.

“Naša je želja da, ako je to moguće, budemo dio rješenja, u interesu države Crne Gore i njenih građana”, poručio je Pajović.

On je kazao da je Pozitivna upoznala investitora sa razmišljanjima o potrebi izmjene odredbi Aneksa ugovora.

“Daleko smo od eventualne podrske i danas smo dominantno razgovarali o našim predlozima za izmjenama i onim što su planovi investitora na ovom projektu. Ostavimo vremenu pred nama da vidimo šta će biti sa našim predlozima prema investitoru”, naveo je Pajović.

Vlasnik kompanije Adriatic Properties, Petros Statis, rekao je da je delegacija Pozitivne danas prilikom posjete rizortu Aman Sveti Stefan mogli direktno da se uvjere šta je posljednjih godina urađeno na zaštiti i rekonstrukciji ostrva Sveti Stefan, Vile Miločer i izgradnji SPA centra.

“Ovo je prva zvanična posjeta jedne parlamentarne političke partije u vezi sa usvajanjem Aneksa 2 nakon parlamentarne debate”, rekao je Statis.

On je dodao da se nada da su se predstavnici Pozitivne uvjerili kakva je negativna kampanja vođena protiv investitora posljednjih godina i koliko je istina zapravo drugačija.

“Ipak najvažnije nam je što su članovi ove političke partije mogli direktno da se uvjere kakvi su zaista planovi na izgradnji novog hotela Kraljičina plaža, pogledaju lokaciju I dokumentaciju i vide u kakvom je stanju postojeći objekat hotela”, rekao je Statis.

On je kazao da je sada mnogo jasnije da su tračevi o izgradnji solitera i sječi drveća, samo mašta onih čiji je interes da se projekat zaustavi, smanje investicije i uspori rast zaposlenosti.

“Takođe, raspravljali smo o Aneksu 2 za ugovor o zakupu hotela Kraljičina plaža u Budvi i dobili predloge od Pozitivne kako oni misle da ovaj dukument treba da izgleda. Moram reći da se radi o veoma zahtjevnim predlozima za nas”, kazao je Statis.

On je naveo da moraju koordinirati ponovo sa Vladom Crne Gore koja je već potpisala jednu verziju Aneksa 2.

“Za sada smo još daleko do dogovora, ali smo shvatili osnovnu ideju i učinićemo sve što je u našoj moći da ovu situaciju razriješimo”, zaključio je Stathis.

Galerija

Bonus video: