Zbog prodaje imovine DKP saslušaće Lazovića, Simovića, Lukšića...

Članovi odbora će glasanjem odlučiti o pozivanju još 22 predložena bivša i sadašnja funkcionera među kojima su između ostalih premijer Milo Đukanović, te ministri Branimir Gvozdenović, Petar Ivanović, bivši ministar Branko Vujović i drugi, a za koje poslanici vladajućeg DPS-a nijesu željeli dati saglasnost
1 komentar(a)
Anketni odbor Skupštine, Foto: Zoran Đurić
Anketni odbor Skupštine, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.09.2015. 18:54h

Članovi Anketnog odbora Skupštine koji prikupljaju informacije o postupanju državnih organa u zaštiti imovine i javnog interesa prilikom prodaje imovine Duvanskog kombinata u stečaju 2010. godine usaglasili su da se pozivi za saslušanje upute potpredsjedniku Vlade Vujici Lazoviću, bivšem ministru poljoprivrede Milutinu Simoviću, bivšem ministru finansija Igoru Lukšiću, stečajnom sudiji Miodragu Anđeliću, stečajnom upravniku Veselinu Raičeviću, izvršnom direktoru DKP-a Slavoljubu Vukašinoviću i predsjedniku borda dr Iliji Kračkoviću.

Članovi Anketnog odbora na narednoj sjednici će se izjasniti o pozivanju za saslušanje bivšeg predsjednika Sindikata DKP-a Nebojše Stankovića i bivšeg šefa Sindikata Duvankomerca DOO Dejana Bojovića.

Takođe, članovi odbora će glasanjem odlučiti o pozivanju još 22 predložena bivša i sadašnja funkcionera među kojima su između ostalih premijer Milo Đukanović, te ministri Branimir Gvozdenović, Petar Ivanović, bivši ministar Branko Vujović i drugi, a za koje poslanici vladajućeg DPS-a nijesu željeli dati saglasnost.

Ovo skupštinsko tijelo odlučilo je da državnim organima zatraži još sedam od ukupno osam novih dokumenata koje je tražio nezavisni poslanik Velizar Kaluđerović, kao i dva od ukupno deset dokumenata koje je zatražio poslanik DF-a Koča Pavlović.

Zbog nesaglasnosti poslanika DPS-a o ostalim predlozima će se poslanici izjasniti glasanjem na nsrednoj sjednici koja je zakazana za idući ponedjeljak.

Prethodno je od Vlade, stečajne uprave i Zaštitnika imovinsko pravnih odnosa, Anketni odbor na predlog poslanika Kaluđerovića zatražio ukupno 18 dokumenata. Vlada nije dostavila pet dokumenata koje su od nje tražili.

Imovina DKP-a u stečaju prodata je građevinskoj kompaniji Zetagradnja sredinom 2010. za oko 13,2 miliona eura.

Poslanici žele da provjere da li je država postupala "sa pažnjom dobrog domaćina”, kao i zašto su lokalne vlasti nakon prodaje donosili akte “koji značajno povećavaju vrijednost nepokretne imovine DKP-a".

Bonus video: