Perišić: Ivanović da kaže koji poljoprivrednici mogu aplicirati za kredit iz Abu Dabija

"Na naše argumentovane tvrdnje da za kredit od 50 miliona eura iz Abu Dabija mogu jedino konkurisati arapski šeici i možda poneki crnogorski serdar, ministar Ivanović je otpočeo esej o lančanoj koristi kredita, po kojoj će najvišu korist imati upravo oni koji neće ni moći da apliciraju za njega", istakao je Stanišić
78 pregleda 4 komentar(a)
Svetozar Perišić, Foto: DNP
Svetozar Perišić, Foto: DNP
Ažurirano: 03.09.2015. 15:51h

Skrivajući se iza saopštenja Ministarstva poljoprivrede nadležni ministar Petar Ivanović se bezuspješno skriva od samog sebe i svoje paperjaste politike čiji su rezultati vidljivi jedino njemu, kazao je Svetislav Perišić finkcioner Demokratske narodne partije (DNP).

"Na naše argumentovane tvrdnje da za kredit od 50 miliona eura iz Abu Dabija mogu jedino konkurisati arapski šeici i možda poneki crnogorski serdar, ministar Ivanović je otpočeo esej o lančanoj koristi kredita, po kojoj će najvišu korist imati upravo oni koji neće ni moći da apliciraju za njega. Zato ga javno pozivamo da nam saopšti imena poljoprivrednih proizvođača iz Crne Gore koji mogu aplicirati i dobiti kredit iz Abu Dabija. A to što se ministar bacajući perje i maglu kroz podatke o programima IPARD-a skriva suštinu, a to je da nam je ukupna razmjena poljoprivrednih proizvoda u periodu januar-jun 2015. godine manja za 11,1 miliona eura ili 4, 57 odsto, dok smo u istom periodu uvezli poljoprivrednih proizvoda u iznosu od 207,5 miliona eura, a izvezli 23,8 miliona evra", istakao je Perišić.

On je dodao da nakon ovih, kako ističe, frapirajućih podataka i ne čudi što se ministar svako malo posipa perjem, a što su neki u ministarstvu i propušili od muke, i to ni manje ni više nego cigarilose.

"Nažalost, ovi podaci o uvozu i izvozu najbolje ilustruju na kakve niske grane je spala crnogorska poljoprivreda, ali i da sa ovakvom poljoprivrednom politikom može pasti još niže. Zato ministru, kad već nema namjeru da podnese ostavku, preporučujemo da se mane politikantstva u saopštavanju nerealnih ciljeva, ali i da se umjesto obračuna sa političkim partijama, najzad počne baviti svojim poslom.

Što se tiče slobodnog izjašnjavanja poslanika o Zakonu o vinu, iz DNP mu postavljaju pitanje da li je on lično zainteresovan za ovaj zakon?

"I da li Petar Ivanović, kao što se pojavila informacija u medijima, posjeduje impozantan vinograd, u kojem je, opet po tvrdnjama nekih javnih poslenika, uvaženi ministar usavršio novi metod - fugovanje loza. Koliki prinos grožđa je moguć primjenom ove nove metode možemo samo da naslućujemo, a da li je za fugovanje loza bilo potrebno i apliciranje za poljoprivredni kredit, takođe nam ostaje da naslućujemo do određenog trenutka kad će se sve u Crnoj Gori saznati. A kad su u pitanju programski principi DNP-a, ministru Ivanoviću savjetujemo da ih ne "rasteže" jer su oni ispravni, dosljedni i tačni kao švajcarski satovi, zato se i ne može pronaći u njima", zaključio je Perišić.

Bonus video: