DRI bi dva miliona eura za kancelarije

Kada Ministarstvo finansija utvrdi predlog državnog budžeta za narednu godinu biće poznato da li je zahtjev DRI prihvaćen
6 komentar(a)
Milan Dabović, Radoje Žugić, Foto: Luka Zeković
Milan Dabović, Radoje Žugić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.09.2015. 05:41h

Državna revizorska institucija (DRI) projektovala je budžet za narednu godinu u iznosu od 3,49 miliona eura, što je uvećanje od oko dva miliona u odnosu na ranije godine. Dodatni iznos od dva miliona su predvidjeli da bi riješili pitanje poslovnog prostora.

Kad Ministarstvo finansija, na čijem čelu je Radoje Žugić, utvrdi predlog državnog budžeta za narednu godinu biće poznato da li je zahtjev DRI prihvaćen.

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet podržao je zahtjev DRI. Predsjednik odbora Aleksandar Damjanović zalaže se da se budžet vrhovne revizije diretno utvrdi na odboru i postane sastavni dio predloga državnog budžeta, ali ga ni iz DRI nijesu podržali.

Predsjednik Senata DRI Milan Dabović ranije je izjavio zbog nedostatka prostora da ne mogu da zapošljavaju nove revizore.

Iz DRI su saopštili ranije da su i dalje spremni da ne traže dodatni novac ako bi se našao neki prostor koji bi im zadovoljio kvadraturu koja im je potrebna.

Prema predlogu nacrta budžeta DRI, u koji “Vijesti” imaju uvid, bez dva miliona budžet vrhovne revizije je povećan za svega 58 hiljada u odnosu na limit od 1,45 miliona koji im je postavilo Ministarstvo finansija.

Tih 58 hiljada je namjenjeno za četiri radnika koja namjeravaju da zaposlene naredne godine.

DRI je 3,49 miliona rasporedila na tri programa i to - sprovođenje revizije 1,057 miliona, za administraciju i stambene potrebe 2,39 miliona i za realizaciju strateškog plana i obuke 46 hiljada.

Budžet DRI 2013. godine bio je 1,44 miliona, godinu kasnije 1,42 miliona, a ovogodišnji budžet je 1,44 miliona.

Prethodnih godina DRI nije potrošila cjelokupni novac koji joj je bio na raspolaganju.

Bonus video: