Partija penzionera: Ponižavaju ljude sa po 30 eura

Da li neko stvarno misli u Vladi da je 30 eura zaista pomoć
171 pregleda 10 komentar(a)
Penzioneri, Foto: Luka Zeković
Penzioneri, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.08.2015. 06:05h

Predsjedništvo Partije udruženih penzionera i invalida Crne Gore (PUPI) ocijenio je juče kao ponižavajuću jednokratnu pomoć u iznosu od 30 eura koja se penzionerima, sa najmanjim primanjima, obećava iz Fonda PIO i Vlade.

„Da li neko zaista i stvarno misli u Vladi CG da je 30 eura zaista pomoć. Istina da je za veliki broj penzionera i jedan euro veliki. Ali ako se uzme u obzir da godina ima 365 dana, pomoć od 30 eura je samo jedan skromni ručak za četvoročlanu porodicu, pa pitamo Vladu CG, da li taj novčani iznos zaslužuje da se tretira kao pomoć“, zapitali su javno iz PUPI.

Iz ove stranke su istakli da „to nije pomoć već vraćanje dijela sredstava koja se penzionerima nezakonito oduzimaju“.

„Takođe se i penzionerski stanovi grade od penzionerskih sredstava. Da nezaboravimo da se i kupovina glasova obavlja iz penzionerskih sredstava. Vlada CG je svojom nakaradnom i štetnom politikom dovela većinu penzionera i građana do prosjačkog štapa“, dodaje se u saopštenju.

Iz PUPI su napomenuli da više od 5.000 penzionera prima penziju od oko 100 eura, a 64.000 penzionera ima primanje ispod prosječne penzije koja iznosi 271,89 eura“.

„Doduše, sirotinju je najlakše kupiti. To se radi upravo sada pred najavljene proteste opozicije i poziva u NATO, kako bi se odobrovoljila sirotinja koja nema hleba da jede. Pa dobro je da makar jednom godišnje kupi mesa za ručak, iako nam je znano da brojne porodice i ne vide meso na svojim trpezama osim na reklamama i TV prijemnicima“, saopštili su iz Predsjedništva PUPI.

Bonus video: