Maestraltours: Ponovo nude Mediteran

Na prodaju je, pored hotelskog kompleksa Mediteran, ponuđena i proizvodno-tehnološka i ostala oprema po cijeni od 1,4 miliona eura, katastarska parcela od 484 metra kvadratnih za 205 hiljada i jahta Cranchi Atlantique 40 za 120 hiljada eura
62 pregleda 2 komentar(a)
hotel Mediteran, Foto: Zoran Đurić
hotel Mediteran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.08.2015. 10:31h

Stečajna uprava budvanskog preduzeća Maestraltours raspisala je deseti oglas za prodaju luksuznog bečićkog hotela Mediteran po početnoj cijeni od oko 35,17 miliona eura, pet odsto manjoj nego na prethodnom tenderu.

Na prodaju je, pored hotelskog kompleksa Mediteran, ponuđena i proizvodno-tehnološka i ostala oprema po cijeni od 1,4 miliona eura, katastarska parcela od 484 metra kvadratnih za 205 hiljada i jahta Cranchi Atlantique 40 za 120 hiljada eura.

Ukupna početna cijena ponuđene imovine Maestraltoursa, budvanskog biznismena Blaža Dedića, iznosi oko 36,9 miliona eura.

Ponuđeni hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada metara kvadratnih i obuhvata hotel Mediteran, kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran, kafeteriju, plažni restoran-piceriju, Loby bar, dvije restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazenom sa Wellness & Spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar, Aqua park, fontane, rijeku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenirnicu.

Ponude za imovinu Maestraltoursa mogu se dostavljati podgoričkom Privrednom sudu do 22. septembra do 14 sati. Ponude će biti otvorene 24. septembra u deset sati.

Ponude mogu dostavljati građani i preduzeća koji uplate depozit od pet odsto početne cijene imovine.

Zainteresovani mogu kupiti cjelokupnu ponuđenu imovinu ili posebno katastarsku parcelu od 484 metra kvadratnih i jahtu.

Ponude treba da sadrže dokaz o uplati depozita i iznos ponuđene cijene. Ponude koje budu dostavljali zainteresovani građani treba da sadrže njihove lične podatke, odnosno ovjerenu fotokopiju lične karte ili pasoša i adresu, dok preduzeća moraju dostaviti dokaz o registraciji i podatke o osobi ovlašćenoj za podnošenje ponuda uz punomoćje.

Kriterijum za odabir ponuđača biće najveća ponuđena cijena, a ukoliko izabrani odustane od kupovine, stečajni upravnik će kupcem proglasiti drugorangiranog.

Izabrani ponuđač dužan je da sa stečajnim upravnikom zaključi ugovor o kupoprodaji, najkasnije sedam dana od pravosnažnosti odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i prodaji imovine. Uplaćeni depozit izabranog ponuđača biće sastavni dio kupoprodajne cijene, dok će ostalim ponuđačima biti vraćen.

Stečaj u Maestraltours uveden je u junu 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od četiri miliona eura.

Bonus video: