Štajnaker: Investitori zainteresovani za realizaciju projekta od 220 hiljada eura

Ambasadorka Njemačke, Gudrun Štajnaker, kazala je da su zainteresovani za realizaciju projekata u vrijednosti od 220 hiljada eura, preko Njemačke razvojne banke KfW
11 komentar(a)
Gudrun Štajnaker, Foto: Savo Prelević
Gudrun Štajnaker, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.08.2015. 11:54h

Njemački investitori zainteresovani su za realizaciju projekta za proizvodnju solarne energije na području Solane, saopšteno je nakon sastanka predstavnika Opštine Ulcinj i njemačke Ambasade.

Ambasadorka Njemačke, Gudrun Štajnaker, kazala je da su zainteresovani za realizaciju projekata u vrijednosti od 220 hiljada eura, preko Njemačke razvojne banke KfW.

Ona je na sastanku kojem je prisustvovao i ekspert za obnovljive izvore energije, Alfred Raj, kazala da Opština Ulcinj može kandidovati slične projekte i za druge djelove svoje teritorije, prenosi Ul-info.

Štajnaker je posebno naglasila značaj koji Solana kao resurs ima za Ulcinj i Crnu Goru, kao i da taj prostor treba razvijati u skladu sa master planom bez devastiranja.

Predsjenik Opštine Ulcinj, Fatmir Đeka je potvrdio da je Opština Ulcinj veoma zainteresovana za rješavanje pitanja Solane.

On je naglasio da Opština Ulcinj sprema materijal o tome kako vidi razvoj i budućnost Solane koji će podijeliti svim političkim partijama u Skupštini Crne Gore.

Na sastanku je konstatovano da Vlada Crne Gore preduzima konkretne korake u cilju unaprijeđenja proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, ali da je neophodno više uključiti lokalne samouprave.

Nakon sastanka, Štajnaker je posjetila Solanu i obišla mjesta potencijalno interesantna za instalaciju solarnih panela za proizvodnju električne energije.

Bonus video: