U Vodovodu priznaju da su pogriješili, ali ne vraćaju 1.700 eura

Kao bivši pripadnik policije na aerodromu u Golubovcima, Popović je januara 1996. u vrijeme organizovanog šverca cigareta u Crnoj Gori zaustavio i carini predao torbu sa 12 miliona njemačkih maraka u kešu koja je namjeravana da bude iznijeta iz Crne Gore na Kipar. Poslije tog događaja vrlo brzo je prijevremeno penzionisan
205 pregleda 0 komentar(a)
Vlado Popović, Foto: Luka Zeković
Vlado Popović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.08.2015. 17:26h

Podgoričko opštinsko preduzeće Vodovod i kanalizacija ponudilo je Vladu Popoviću, gazdi ortačkog društva "V. Popović" da mu oprosti veći dio sumnjivog duga za vodu, ali pod uslovom da se on odrekne 1.700 eura koje mu je to javno preduzeće prinudno naplatilo sredinom aprila ove godine.

"Ponudili su mi da im dam 1.700 eura, koje su prinudno naplatili, a da za preostali dio povuku rješenje o prinudnoj naplati i završimo ovu priču. U Vodovodu su svjesni svoje greške, ali ja na tu ponudu ne mogu pristati jer nikad nijesam potrošio 1.700 eura, već ne više od 20 ili 25 eura”, kazao je “Vijestima” Vlado Popović.

Protekla četiri mjeseca, podgorički Vodovod, u skladu sa rješenjem Privrednog suda Crne Gore o izvršenju, pokušava da od firme "V. Popović" prinudno naplati čak 8.735 eura navodnog duga za vodu, koji vlasnik preduzeća ne priznaje jer "vodu u tolikoj vrijednosti nikad nije potrošio”.

Ova privatna firma je mjesecima u blokadi i onemogućena da radi, a na Popovićev prigovor upućen krajem aprila na ovo izvršenje, Vijeće Privrednog suda nije odlučilo već su sudije, u međuvremenu, otišle na godišnji odmor.

"I ranije sam im tražio da mi dostave karticu da vidim koliko sam vode potrošio. Nijesu mi udovoljili zahtjevu. Posredstvom advokata sad sam to tražio opet i još mi ne odgovaraju. Želim da znam ko je pravi vlasnik vodomjera i da li je on plaćao vodu”, dodao je Popović.

On je od 1. januara do kraja 2011. bio zakupac poslovnog prostora AD Margomarket u Staroj varoši u glavnom gradu i tvrdi da je uredno izmirio sve obaveze prema svom zakupodavcu. Ugovor o zakupu u ime Margomarketa, kao ovlašćeno lice potpisao je sa njim Dragan Vuletić, bivši gazda podgoričke Mljekare.

Četiri godine kasnije, polovinom aprila, prilikom odlaska u banku Popović saznaje da mu je sa tri poslovna računa podgorički Vodovod, posredstvom javnog izvršitelja, blokirao i prinudno naplatio oko 1.700 eura od skoro 8.800 eura navodnog duga, iako nije upoznat da se vodio prethodno bilo kakav sudski postupak.

"Ne postoji nikakva evidencija o mojoj potrošnji vode. Na način kao što su mi skinuli novac sa računa mogli su naplatiti bilo koji iznos novca 1.700, 300 ili 50 eura. Nikad nisam pozivan na bilo kakvo sudsko ročište”, zaključio je Popović.

Kao bivši pripadnik policije na aerodromu u Golubovcima, Popović je januara 1996. u vrijeme organizovanog šverca cigareta u Crnoj Gori zaustavio i carini predao torbu sa 12 miliona njemačkih maraka u kešu koja je namjeravana da bude iznijeta iz Crne Gore na Kipar. Poslije tog događaja vrlo brzo je prijevremeno penzionisan.

Bonus video: