Jovanić odbio je zahtjev Ostojića: Nijesu ispunjeni uslovi za razješenje

Ostojić je obavijestio nadležne institucije da podnosi neopozivu ostavku, jer mu je “onemogućeno da radi svoj posao”
186 pregleda 4 komentar(a)
Blažo Jovanić, Foto: Savo Prelević
Blažo Jovanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.08.2015. 20:08h

Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić odbio je zahtjev stečajnog upravnika Jadranskog brodogradilišta Bijela, Žarka Ostojića, da ga razriješi te dužnosti, ocjenjujući da nijesu ispunjeni uslovi za razješenje, a imenovanje novog bi odugovlačilo proces.

Ostojić je obavijestio nadležne institucije da podnosi neopozivu ostavku, jer mu je “onemogućeno da radi svoj posao”.

U obrazloženju predsjednika Privrednog suda, koje je na sajtu, zadužio je stečajnog upravnika da angažuje nove radnike iz Crne Gore ili inostranstva za nužne radove, da raskine ugovor sa onima koji prave opstrukcije, angažuje obezbjeđenje, blokira ulazak bivšim radnicima, podnese krivične prijave ili traži asistenciju policije ako sumnja da neko poziva na otpor protiv njegovih odluka...

Predsjednik Sindikata Mladen Krivokapić tvrdi da Ostojiću “nisu ni zabranjivali ni onemogućavali dolazak na posao i obavlja ono što mu je radni zadatak”.

Radnici Jadranskog brodogradilišta već 44. dan protestuju ispred kapije preduzeća, zahtjevajući pismene garancije da će im biti isplaćene dvije i po zarade, naknade iz radnog odnosa, otpremnine po kolektivnom ugovoru i uplate.

Bonus video: