Vuletić pisao Žugiću i Kovačević: Život je sve teži, cijene rastu...

Obraćajuće se ministrima, Vuletić ističe da penzije i druga davanja nijesu usklađivana ni povećavana od 2012.godine
3 komentar(a)
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.08.2015. 08:36h

Život je svakim danom sve teži, cijene rastu, minimalna potrošačka korpa svakim danom se povećava tako da je dostigla nivo od 810 eura, istakao je Vojo Vuletić, predsjednik Partije udruženih penzionera i invalida Crne Gore (PUPI).

On se pismom obratio ministru finansija Radoju Žugiću i ministarki rada i socijalnog staranja Zorici Kovačević sa molbom da prime predstavnike ove partije, da bi im kako ističe predočili veoma težak položaj penzionera, invalida i lica u stanju socijalne potrebe.

"Prosječna penzija se smanjuje i sada iznosi oko 271 euro, oko 5.000 penzionera prima penziju oko 100 eura, 64.000 penzionera prima penziju ispod prosječne penzije od čega živi oko 200.000 građana,sve se teže dolazi do posla,ne otvaraju se nova radna mjesta, ne vodi se dovoljno brige od nadležnih institucija za naplatu doprinosa i poreza,čime se narušava pozicija Fonda PIO. Svakim danom sve više nedostaje sredstava u Fondu PIO, i taj trend se nastavlja,što penzionere veoma zabrinjava", rekao je Vuletić.

Obraćajuće se ministrima, Vuletić dodaje da penzije i druga davanja nijesu usklađivana ni povećavana od 2012.godine.

"Predstoji period pripreme đaka i studenata za početak školske godine, i za to su potrebna ne mala novčana sredstva. Takođe, penzioneri, invalidi i druga lica koja veoma teško žive, trebaju da pripremaju zimnicu, teško dolaze i do neophodnih skupih ljekova, a sa malim penzijama i invalidninama do njih se teško dolazi. Osuđeni smo na tiho umiranje i izumiranje. Molimo Vas gospodo ministri da primite članove Predsjedništva PUPI na kratak razgovor, kako bi Vam predočili tešku situaciju u kojoj se ova populacija nalazi", ističe Vuletić.

On je kazo da iz ove partije znaju da je ukupna ekonomska situacija u Crnoj Gori veoma teška.

"Znamo i da se ne ulažu potrebna sredstva, znanje i trud da se situacija popravi. Međutim, poštovani ministri, kako se već radi na pripremama budžeta za narednu godinu, očekujemo vaše razumijevanje da ćete naći vremena da primite našu delegaciju", zaključio je Vuletić.

Bonus video: