Radnici nikome nijesu dozvolili ulazak u krug Brodogradilišta u Bijeloj

Na posao nije mogao ni dio administracije Brodogradilišta, koje je nagažovao stečajni upravnik Žarko Ostojić među njima i bivši direktor Petar Tušup
123 pregleda 31 komentar(a)
Mladen Krivokapić, Foto: Slavica Kosić
Mladen Krivokapić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 11.08.2015. 13:24h

Radnici Jadranskog brodogradilišta, koji već 42 dana protestuju ispred kapija, jutros nikome nijesu dozvolili ulazak u krug brodogradilišta.

Nije dozvoljen ulazak dijelu posade italijanskog broda South River, zaposlenima u Azalei i Jadroagentu koji imaju poslovne prostorije u upravnoj zgradi Brodogradilišta.

Na posao nije mogao ni dio administracije Brodogradilišta, koje je nagažovao stečajni upravnik Žarko Ostojić među njima i bivši direktor Petar Tušup.

"Htjeli smo da pokažemo naš revolt, zbog moguće havarije na italijanskom brodu South River i malom doku, koja je spriječena našom intervencijom i upozorimo još jednom na situaciju u Brodogradilištu", kazao je predsjednik sindikata Mladen Krivokapić.

Podsjećamo da je juče, još nije utvrđeno o kome je riječ, napunio tankove broda što je moglo dovesti do njegovog potonuća, ali i potonuća doka koji je u lošem stanju.

"Da radnici nisu samoinicijativno i blagovremeno djelovali, bila bi napravljena velika šteta i nesakledive ekološke posljedice, jer je u brodu oko 600 tona nafte", objasnio je Krivokapić.

Radnici sumnjaju da je jučerašnji događaj kao i nezainteresovanost stečajnog upravnika za imovinu Brodogradilišta, nečija namjera da dođe do neke havarije i incidenta.

Krivokapić je danas u Bijeloj razgovarao sa Predragom Brazzodurom glavnim sekretarom Sindikata pomoraca Hrvatske.

Razmijenili su iskustva, a bjelski brodograditelji su, ističe Krivokapić, čuli i nekoliko dobrih savjeta od hrvatskog kolege.

Brazzoduro je istakao da ni u Hrvatskoj nijedno brodogradilište nije moglo opstati bez pomoći države, koja je u slučaju Jadranskog brodogradilišta izostala.

Bonus video: