Ostojić: Radnicima brodogradilišta isplaćena zarada, a neće da rade

"Vlada jepokazala koliko joj je stalo do nas kao radnika, ali kao i građana Novoga i državljana Crne Gore”, kazao je Krivokapić
57 pregleda 0 komentar(a)
radnici, Brodogradilište, Foto: Slavica Kosić
radnici, Brodogradilište, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 31.07.2015. 17:30h

Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela u stečaju isplatila je danas za 431 radnika jednu od tri zaostale mjesečne zarade.

„Isplaćena je zarada, a neće da rade. Ne znam što još traže radnici brodogradilišta“, kazao je „Vijestima“ u kratkom telefonskom razgovoru Žarko Ostojić, stečajni upravnik kompanije iz Bijele.

Za isplatu jedne zaostale zarade obezbijeđeno je neophodnih 256 hiljada eura.

Privredni sud Crne Gore je na zahtjev Poreske uprave pokrenuo stečajni postupak u Brodogradilištu 30. juna, zbog dospjelog, a nenaplaćenog potraživanja većeg od oko 6,4 miliona eura.

Predsjedniku Sindikata brodogradilišta Mladenu Krivokapiću ministar je i sinoć u telefonskom razgovoru potvrdio da će danas primiti platu.

Radnici odbijaju da počnu da rade bez pismenih garancija da će biti ispunjeni njihovi zahtjevi: isplata tri ipo plate i drugih naknada, povezivanje radnog staža, isplata otpremnine po kolektivnom ugovoru i uplata u stambeni fond firme.

Članovi Vlade nisu razgovarali o Brodogradilištu, u kome je uveden stečaj 30. juna, pa bjelski brodograditelji najavljuju nastavak protesta do ispunjenja njihovih zahtjeva.

“Time je Vlada pokazala koliko joj je stalo do nas kao radnika, ali kao i građana Novoga i državljana Crne Gore”, kazao je predsjednik sindikata Brodogradilišta Mladen Krivokapić.

Bonus video: