Leković: Bar uskoro može postati crnogorska Grčka

„Ostavili su propala preduzeća i turističke sezone, kriminal i korupciju po dobro ustaljenoj matrici. Međutim, odlaskom te vladajuće garniture došla je nova, koja do sada nije pokazala da je kadra da se uhvati u koštac sa problemima“, kazao je Leković
61 pregleda 32 komentar(a)
Momčilo Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Momčilo Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 24.07.2015. 11:08h

Demokratska Crna Gora pozvala je vlast i opoziciju u Opštini Bar da prevaziđu međusobna prepucavanja i prebacivanja, riješe se demagogije i politikanstva i konačno počnu sa konkretnim rješenjima.

Pomoćnik direktora Demokratske Crne Gore, Momčilo Leković, smatra da se poboljšanje u toj Opštini može postići samo sigurnim investicijama i oživljavanjem privrede, razvojem i unaprijeđenjem turističkog potencijala, oporezivanjem i pojedinca bliskih vlasti, smanjenjem stope kriminala, korupcije i nepotizma i stavljanjem ličnog interesa po strani.

„Tako ćemo izbjeći pogubni scenario koji prijeti Baru, a koji je izrežirala bivša i dijelom i sadašnja vladajuća struktura. Guranjem pod tepih problema ne postižemo rezultat, već samo odlažemo ono što u nekom trenutku može postati neizbježno, a to je siguran bankrot“, naveo je Leković u saopštenju.

On je podsjetio da je, prema podacima Ministarstva finansija, dug Opštine Bar na kraju marta iznosio 11,34 milona eura.

„Kada sagledamo dug i potencijala barske Opštine, primjećujemo ogromnu disproporciju i bez puno filozofije možemo zaključiti da Bar uskoro može postati crnogorska Grčka, kako metaforički, tako i u stvarnosti“, rekao je Leković.

On je naveo da je bivša vladajuća struktura činila sve ono što može činiti jedna loša i koruptivna vlast - zaduživala, prodavala i trošila, ostavljajući iza sebe samo dugove.

„Ostavili su propala preduzeća i turističke sezone, kriminal i korupciju po dobro ustaljenoj matrici. Međutim, odlaskom te vladajuće garniture došla je nova, koja do sada nije pokazala da je kadra da se uhvati u koštac sa problemima“, kazao je Leković.

On je dodao da su zbog svega toga najviše ispaštali građani, među kojima su radnici Primorke, zaposleni u zdravstvu i prosvjeti, socijalni slučajevi, radnici u javnim ustanovama i mnogi drugi koji se nalaze na ivici egzistencije.

Leković je poručio da Demokratska Crna Gora pruža apsolutnu podršku svim građanima Bara koji su direktne žrtve propalih privatizacija i nebrige vladajućih struktura.

„U potpunosti podržavamo njihovo legitimno pravo na protest koji im je, s obzirom na ignorisanje nadležnih, jedino preostao, jer niko ne potražuje ono što ga ne sleduje, već samo ono što je napornim radom i teškom mukom i zaradio“, naveo je Leković.

Bonus video: