Radnici brodogradilišta: Prvo isplatite dugovanja, pa ćemo uraditi remont brodova

"Mi nastavljano proteste na kapiji Brodogradilišta. Stečajni upravnik može da dovede radnike kooperative, a da li će oni moći da uđu u Brodogradilište ne mogu da kažem”, naveo je Krivokapić koji smatra da radnici sa strane neće moći da završe posao koji oni "mogu da završe brzo i kvalitetno"
6 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2015. 14:25h

Radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela (JBB) i danas su protestovali ispred kapije firme u koju je uveden stečaj 30. juna, a skoro 200 radnika ostalo bez posla.

Radnici ne prihvataju poziv stečajnog upravnika Žarka Ostojića da završe remont na dva italijanska broda, dok ne dobiju pismenu garanciju da će im biti isplaćene tri i po plate, naknade za prevoz i stanarinu, povezan radni staž, uplaćene otpremnine po kolektivnom ugovoru i sredstva u stambeni fond kompanije.

"Dobili smo uvjeravanja "na riječ" na šta radnici više ne pristaju, jer su više puta izigrani. Iz Vlade smo dobili odgovor da pismena garancija u toj formi ne postoji, već samo zapisnik sa sjednice, što nam nije dovoljno”, kazao je predstavnik radnika Mladen Krivokapić.

Ostojić je Vijestima potvrdio da će biti prisiljen da angažuje kooperante da završe remont, ako to odbiju radnici Brodogradilišta.

"Mi nastavljano proteste na kapiji Brodogradilišta. Stečajni upravnik može da dovede radnike kooperative, a da li će oni moći da uđu u Brodogradilište ne mogu da kažem”, naveo je Krivokapić koji smatra da radnici sa strane neće moći da završe posao koji oni "mogu da završe brzo i kvalitetno".

"Ambasada Italije je uputila zvaničan protest Vladi Crne Gore i menadžmentu Brodogradilišta zbog kašnjenja remonta na brodovima kompanije iz te zemlje, ali smatramo da radnici Brodogradilišta nisu za to krivi, jer je neko uveo brod dan pred stečaj, a znao je da će biti stečaj. Samim tim je on napravio štetu a ne ovi ljudi ovdje”, tvrdi Krivokapić.

Odbornici lokalnog parlamenta Milovan Baždar (PzP), Mirko Mustur (Demokrate HN) i Danijela Đurović (SNP) danas su bili sa radnicima koji protestuju ispred kapije Brodogradilišta.

Galerija

Bonus video: