Nije poznato da li je DKP bankrotirao

Ako je sudija donio očekivanu odluku, DKP je bankrotirao i svi radnici su na birou. Prije dvije noći iz kompanije ukradeni kompjuteri sa podacima, kada je najavljena moguća istraga
1 komentar(a)
Duvanski kombinat Podgorica, DKP, Foto: Boris Pejović
Duvanski kombinat Podgorica, DKP, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.07.2015. 17:58h

Ni inicijator klasičnog stečaja u Duvanskom kombinatu, ni stečajni upravnik, ali ni oko 150 preostalih radnika koji čitavu sedmicu iščekuju konačnu odluku sudije Privrednog suda Miodraga Anđelića juče nijesu obaviješteni da li je donijeta presuda o proglašenju bankrota DKP-a i pokretanja klasičnog stečaja. Ta odluka bi vodila firmu u likvidaciju, a radnike na Biro.

Sudija Anđelić juče nije bio na poslu, kao ni njegovi saradnici. Kancelarija u Privrednom sudu je bila zaključana, a sudija se nije javljao na telefon. Postoji mogućnost da je sudija odluku ostavio arhiviranu u pisarnici suda ili je poslao strankama poštom, ali ne postoje informacije ni o tome.

Zakonski rok od 30 dana za donošenje presude istekao je jer je 17. juna okončana rasprava o zahtjevu advokata-povjerioca Dragana Kovačevića (koji potražuje od DKP-a oko 48.000 eura) da se, zbog nepoštovanja Plana reorganizacije i nemogućnosti da naplati potraživanje, pokrene klasični stečaj.

Kovačević je juče rekao “Vijestima” da nije upoznat da li je odluka donijeta. Odgovor o sudbini presude nije znao ni stečajni upravnik Veselin Raičević, kao ni predsjednik borda DKP-a dr Ilija Kračković. Iako je tokom završne debate sudija Anđelić prije mjesec uvjeravao da će donijeti odluku prije isteka roka, nije isključena mogućnost da je zbog kompleksnosti predmeta i haosa koji je trenutno u DKP-u zatražio od predsjednika suda Blaža Jovanića dodatni rok, ali ni o tome niko nije obaviješten.

Skupština je prije dva dana donijela odluku o pokretanju istrage o poslovanju te kompanije. Prošle sedmice ostavku je dao izvršni direktor DKP-a Slavoljub Vukašinović, a prije dvije noći nestali su kompjuteri sa dijelom računovodstvenih podataka.

Bonus video: