Radnici brodogradilišta: Prvo ispunjenje zahtjeva, pa remont brodova

Radnici svakodnoveno, od uvođenja stečaja, protestuju ispred kapije Brodogradilišta, a u ponedjeljak su na 20 minuta blokirali Jadransku magistralu
2 komentar(a)
brodogradilište, Bijela, Foto: Slavica Kosić
brodogradilište, Bijela, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.07.2015. 15:25h

Bivši radnici Jadranskog brodogradilišta, koje je od 30. juna u stečaju, voljni su da besplatno završe remont brodova koji su usidreni u Brodogradilištu, pod uslovom da dobiju pismene garancije od Vlade da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni.

To se čulo na današnjem sastanku predstavnika radnika sa stečajnim upravnikom Žarkom Ostojićem koji je tražio da radnici završe remont tri italijanska broda koja su u Bijeloj. Sastanku su prisustvovali i predstavnici menadžmenta Brodogradilišta bivši direktor Petar Tušup i Petar Zvicer.

Razgovori su, ističu predstavnici radnika, protekli u fer i korektnoj atmosferi.

Podsjećamo da je na zahtjev Poreske uprave, zbog duga poreze i doprinose u iznosu od 6,5 miliona eura u Brodogradilištu uveden stečaj. Radnici traže isplatu tri ipo plate, isplatu naknada po raznim osnovama, povezivanje radnog staža i uplatu novca u stambeni fond.

Radnici svakodnoveno, od uvođenja stečaja, protestuju ispred kapije Brodogradilišta, a u ponedjeljak su na 20 minuta blokirali Jadransku magistralu.

Razgovori predstavnika radnika sa stečajnim upravnikom biće nastavljeni sutra uz prisustvo pravnog zastupnika radnika Brodogradilišta koji su angažovali advokatsku kancelariju Aleksandra Kovačevića.

Bonus video: