Niko ne želi Boksite za 6 miliona eura

Šef samostalnog sindikata rudnika Boksita Borisav Bojanović saopštio je da će radnici biti strpljivi do 21. jula, kada ističe tender za dodjelu koncesije za eksploataciju rude boksita iz Nikšića, a da će potom razmisliti o daljim koracima, ne isključujući mogućnost radničkog bunta i "haosa" na nikšićkim ulicama
112 pregleda 10 komentar(a)
boksitiiiii_2, Foto: Ivan Petrušić
boksitiiiii_2, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 15.07.2015. 10:37h

Peta prodaja imovine nikšićkih rudnika Boksita u stečaju propala je jer se na javnu licitaciju, oglašenu po cijeni od oko šest miliona, nije javio niko od potencijalnih investitora.

Stečajni upravnik Mladen Marković saopštio je da će do kraja mjeseca objaviti novi oglas za licitaciju, a da će prodajna cijena biti za oko 10 odsto najmanje niža u odnosu na prethodnu.

Šef samostalnog sindikata rudnika Boksita Borisav Bojanović saopštio je da će radnici biti strpljivi do 21. jula, kada ističe tender za dodjelu koncesije za eksploataciju rude boksita iz Nikšića, a da će potom razmisliti o daljim koracima, ne isključujući mogućnost radničkog bunta i "haosa" na nikšićkim ulicama.

"Nema logike da neko kupi koncesije, a da ne preuzme rudnik, osim ukoliko želi da kompaniju preuzme po nekoj nižoj cijeni od one koju je ponudio Neksan (4,4 miliona eura). Mi to nećemo dozvoliti", istakao je Bojanović.

Bonus video: