Vučinić: Radnici Brodogradilišta da pokažu svoju sindikalnu snagu i moć

"Komisija za postupak praćenja privatizacije ne može mnogo da uradi, ali ćemo u najskorije vrijeme zahtjevati da se zakaže sjednica", poručio je Vučinić
73 pregleda 19 komentar(a)
Janko Vučinić, Brodogradilište, Foto: Slavica Kosić
Janko Vučinić, Brodogradilište, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.07.2015. 17:00h

Za situaciju u koju su dovedeni radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela u koji je uveden stečaj, Janko Vučinić predsjednik skupštinske komisije za kontrolu privatizacije, optužio je vlast u Crnoj Gori.

"Zbog namjere da se ovo važno privredno preduzeće proda kao imovina, a ne da se privatizuje kao akcionarsko društvo, poreska uprava je tražila svoja potraživanja nakon čega je uveden je stečaj. Radnici su ostali na ulici i sad oni trebaju da pokažu svoju sindikalnu snagu i moć i da se suprostave ovakvom načinu uvođenja stečaja i odnosa prema zaposlenima I Brodogradilištu", kazao je danas Vučinić u razgovoru sa, sada već bivšim radnicima te kompanije.

"Komisija za postupak praćenja privatizacije ne može mnogo da uradi, ali ćemo u najskorije vrijeme zahtjevati da se zakaže sjednica Komisije na koju ćemo pozvati predstavnike nadležnih ministarstva, socijalnog savjeta, predstavnike poslovodstva, predstavnike radnika i da u otvorenom razgovoru pokušamo pronaći rješenje", kazao je Vučinić.

On je kazao da se mora pokušati pronaći rješenje kroz poslovno-tehičku saradnju ili da sindikat organizuje zaposlene i u saradnji sa stečajnim upravnikom omoguće radnicima da rade, kao što je bilo u Željezari Nikšić, KAP-u i u nikšićkom Metalcu.

Bonus video: