"Reforme u SSCG smetaju onima koji su se prepoznali u revizorskim izvještajima"

Kako je naveo, SSCG kao najstarija radnička asocijacija u Crnoj Gori, reformama želi da sačuva istoriju sindikalizma, njenu tradiciju ali isto tako želi i da ozdravi njeno oboljelo tkivo
57 pregleda 2 komentar(a)
Marko Nikčević, Foto: Vesko Belojević
Marko Nikčević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.07.2015. 18:40h

Reforme u Savezu sindikata Crne Gore (SSCG) smetaju onima koji su se prepoznali u izvještajima nezavisnih revizora koji su pokazali finansijske malverzacije, saopšteno je iz krila te sindikalne asocijacije kojeg predvodi Marko Nikčević.

Kako je saopšteno iz tog dijela SSCG, novoizabrani predsjednik takozvane skupštine sindikalaca iz Fronta spasa je osoba koja već dugi niz godina nije uplaćivala u SSCG sindikalnu članarinu kao ni njegova firma, već je to rađeno za potrebe granskog sindikata tako da ono nije moglo biti birano u nijednoj varijanti.

„Te prema tome pozadina ove nevesele družine je da pokuša da pobjegne od reformi kako bi organizovanjem takozvanog kongresa i takozvana Skupština raznoraznim pritiscima i ucjenama ljudi koje oni kontrolišu poklonima zavaralo trag državnim organima tako i crnogorskoj javnosti“, navedeno je u saopštenju.

Reforme su, kako se dodaje, proces i nešto što se u sscg ne može zaustaviti.

Kako je navedeno, SSCG kao najstarija radnička asocijacija u Crnoj Gori, reformama želi da sačuva istoriju sindikalizma, njenu tradiciju ali isto tako želi i da ozdravi njeno oboljelo tkivo.

„A koji je to uzročnik i kome smetaju reforme u SSCG i šta je njihova pozadina? Uzročnik je novac ili radničke pare koje su godinama nekontrolisano trošene i nekontrolisano nestajale. Od radničkih para koje nijesu vaše, možete kupiti stanove ili iste prodati strancima, možete imati poslovne prostore, možete kupovati poklone, možete imati veliku platu, možete uz penziju imati još jednu dobru zaradu za svaki slučaj da se nađe i to od onih para koje su radnici odvajali za sindikat a vjšti sindikalci trošili i uživali godinama od njih“, poručili su iz Nikčevićevog dijela SSCG.

Da je tako, kako su dodali, pokazalo se organizovanje takozvane Konstitutivne Skupštine ili „Fronta spasa“ od državnih organa, bivših isključenih sindikalaca u režiji takozvanog generalnog sekretara Duška Zarubice.

„Da svaka takva organizacija ima svog donatora, a samim tim i donacije, više je nego očito. Donator je bivši dugogodišnji i vješti predsjednik, a donaciju je dalo Ministarstvo rada i socijalnog staranja Crne Gore u vidu upisa Zarubice za generalnog sekretara SSCG na osnovu lažnih i falcifikovanih dokumenata“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, reforme smetaju onima u SSCG koji su se prepoznali u revizorskim izvještajima nezavisnih revizora koji su pokazali finansijske malverzacije.

„Reforme smetaju penzionerima predsjednicima granskih sindikata, zatim predsjednicima granskih sindikata koji nemaju svoju sindikalnu organizaciju, odnosno nemaju zaposlenje u radnim organizacijama već su tu došli preko veze kako bi služili za glasanje, predsjednicima granskih sindikata koji su pod istragom, dijelu stručne službe koji prima novac ispod žita od predsjednika granskih sindikata, kako bi im dostavljali dokumentaciju o svemu i NN sindikalcima“, kazali su iz dijela SSCG kojeg predvodi Nikčević.

Bonus video: