Brkovići da vrate pola miliona eura ili im plijene kuću

Imovina u Maslinama vodi se na Bojana Brkovića, a založena je za kredit od pola miliona eura Vektre nord koji nije vraćen
324 pregleda 14 komentar(a)
Dragan Brković, Bojan Brković, Foto: Boris Pejović
Dragan Brković, Bojan Brković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.06.2015. 05:50h

Državni Investiciono-razvojni fond objavio je u “Službenom listu” od petka oglas kojim je pozvao Bojana Brkovića, sina biznismena Dragana Brkovića, da se u roku od osam dana javi zbog vraćanja kredita od pola miliona eura ili će dug namiriti njegovom porodičnom kućom podgoričkom naselju u Maslinama.

Kako je navedeno, dužnik je kompanije Vektra nord, a porodična nekretnina bila je zalog prema ugovoru o kreditu iz septembra 2013. godine koji nije vraćen.

Mediji su tada prenijeli, to je u tom trenutku bila jedina imovina Brkovića koja nije bila pod hipotekama i garancijama za kredite.

U listu nepokretnosti je navedeno da je zalog plac od 751 kvadrata i kuća sa suterenom od 316 kvadrata, prizemljem od 236 i spratom od 255 kvadratnih metara. Ova imovina u Ulici Goce Delčeva upisana je na Bojana Brkovića.

Od ukupno sedam kompanija Dragana Brkovića, klasični stečaj je u toku u tri: Vektra Boka, Vektra Aviation i Horizont Logistik. Stečaj je bio i u Vektra Vodi koja je likvidirana jer nije imala nikakvu imovinu.

U glavnom preduzeću Vektra Montenegro i u pljevaljskom Vektra Jakiću na snazi je programirani stečaj kroz postupak reorganizacije.

Stečaj je bio i u preostalom Vektra Investmentsu, ali je prekinut. Ukupni dugovi Brkovićevih kompanije procjenjuju se na 200 miliona eura, a najveći povjeriocu su OTP i CKB banka.

Vektra nord je nastala kada je porodična firma Brkovića Vektra Montenegro 2007. godine kupila kolašinsku kompaniju Impregnacija drveta.

Radnici Vektre nord potražuju oko 25 zarada, a staž im nije uplaćivan od 2010. godine.

Bonus video: