Bivši radnici Željezare tražiće sastanak sa Žugićem

“Kavarić nam je na sastanku kazao da je uputio dopis Žugiću i Ministarstvu finansija za realizaciju naših zahtjeva, jer je to njihova nadležnost”, rekao je Perošević
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2015. 14:12h

Bivši radnici Željezare i njenih nekadašnjih pogona, koji su su danas protestovali ispred zgrade Vlade, tražiće sastanak sa ministrom finansija, Radijem Žugićem, kako bi se riješio problem njihovog beneficiranog radnog staža.

Predstavnik radnika, Veselin Perošević, kazao je agenciji Mina-business da su danas imali sastanak sa ministom ekonomije, Vladimirom Kavarićem, koji ih je uputio na Ministarstvo finansija.

“Kavarić nam je na sastanku kazao da je uputio dopis Žugiću i Ministarstvu finansija za realizaciju naših zahtjeva, jer je to njihova nadležnost”, rekao je Perošević.

Perošević je dodao i da je Žugić, u neformalnom razgovoru sa radnicima ispred zgrade Vlade, obećao rješavanje njihovih problema i tražio da mu dostave spisak.

Bivši radnici Željezare će, kako tvrde njihovi predstavnici, nastaviti proteste ispred zgrade Vlade do ispunjenja zahtjeva.

Riječ je o 102 bivša radnika koji traže da im se uplati beneficirani radni staž, priznat retroaktivno, među kojima ima i onih kojima nije povezan radni staž za 5,5 mjeseci iz 2012. godine. Oni su prošle sedmice protestovali ispred ministarstava ekonomije i rada i socijalnog staranja.

Oni su napustili Željezaru i njene pogone u periodu od 2011. do 2013. uz ponuđeni socijalni program.

Galerija

Bonus video: