PzP: Crna Gora je i zvanično postala zemlja trange frange ekonomije

Iz PzP su kazali da premijer Milo Đukanović i njegova porodica već godinama neometano za svoj lični, ali i interes vrlo sumnjivih stranih nazovi investitora pljačkaju ovu zemlju, dok je narod sve siromašniji i na ivici bijede
9 komentar(a)
Aco Đukanović, Foto: Boris Pejović
Aco Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.06.2015. 11:24h

Presudom Višeg suda u Podgorici, kojom je određeno da se Acu Đukanoviću isplati nešto više od 10 miliona eura za zemljište u Momišićima na kom se nalazi tzv."Limenka", država Crna Gora je i zvanično postala zemlja trange frange ekonomije, saopšteno je iz Pokreta za promjene (PzP).

Vlada na račun građana napunila džepove Acu Đukanoviću

"Činjenica da se sve ovo dešava u ovom trenutku, navodi nas da se opravdano pitamo da li je ovih sedam miliona preko cijene od tri koje je Đukanović stariji isplatio za sporno zemljište, zapravo namijenjeno za kupovinu 'Boksita'? Da treba što prije riješiti problem radnika Boksita treba, ali ne na način da se kupi firma o trošku građana za privatne interese porodice Đukanović. Iako nije prvi puta da jedna ovakva transakcija prođe (sjetimo se nevjerovatne finansijske ekvilibristike u slučaju spašavanja Prve banke prije nekoliko godina), negdje se mora staviti tačka i postaviti jednostavno pitanje: Dokle više?", kazali su iz PzP.

Dodali su da premijer Milo Đukanović i njegova porodica već godinama neometano za svoj lični, ali i interes vrlo sumnjivih stranih nazovi investitora pljačkaju ovu zemlju, dok je narod sve siromašniji i na ivici bijede.

"Treba se suočiti sa činjenicom da ova Vlada zapravo i nema politiku osim politike pljačke svih preostalih resursa za lične interese porodice Đukanović, i da se oni sigurno neće zaustaviti samo zato što ih mi lijepo zamolimo. Stoga se ovaj crnogorski sunovrat neće i ne može zaustaviti nikakvim parlamentarnim sredstvima, već samo i isključivo protestima i ulicom", zaključili su iz PzP..

Bonus video: