Ako se ne nađe rješenje, radnike neće niko moći da kontroliše

"Radnici su posebno negativno reagovali nakon sinoćne Jovanićeve izjave da će ponovo biti raspisan tender za prodaju imovine Boksita, jer to samo znači odlaganje problema i nastavljanje agonije"
0 komentar(a)
rudari, Boksiti, Foto: Svetlana Mandić
rudari, Boksiti, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.06.2015. 09:59h

Radnici Boksita pristali su da danas u Podgorici pregovaraju sa nadležnima.

"Pristali smo najviše zbog mještana koji ni krivi ni dužni ispaštaju zbog nastale situacije. Predstavnici oba sindikata razgovaraće sa nadležnima, a svi ostali radnici čekaće u Rubeži rezultate pregovora", kazao je predsjednik Samostalnog sindikata Borisav Bojanović.

U 14 časova u Ministarstvu ekonomije zakazan je razgovor kome će prisustvovati potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, ministar ekonomije Vladimir Kavarić i predstavnik Ministarstva rada i socijalnog staranja, a sat i po kasnije, u Privrednom sudu, razgovaraće sa predsjednikom Blažom Jovanićem.

"Situacija je više nego uzavrela. Radnici su posebno negativno reagovali nakon sinoćne Jovanićeve izjave da će ponovo biti raspisan tender za prodaju imovine Boksita, jer to samo znači odlaganje problema i nastavljanje agonije. Iskreno se nadamo da će današnji razgovori dati rezultat, jer se plašim da radnike niko neće moći kontrolisati", kazao je Bojanović.

Nakon razgovora predstavnici Sindikata doći će u nikšićko prigradsko naselje Rubeža i radnicima prenijeti ishod sastanaka, nakon čega će odlučiti o daljim potezima.

Radnici Boksita blokirani su peti dan na saobraćajnici u naselju Rubeža, kada je policija zaustavila oko 200 rudara koji su nezadovoljni odlukom Odbora povjerilaca da odbiju ponudu Neksana, sa rudokopa Zagrad krenuli sa teškom mehanizacijom ka Podgorici. Radnici traže da Odbor povjerilaca promijeni odluku i prihvati ponudu Neksana o kupovini imovine za 4,4 miliona i socijalnom programu od 600 hiljada. Neksan je u petak dostavio novu ponudu.

Bonus video: